Konya'da Üretilen İnsansı Robota Yapay Yüz Eklendi

Konya'da Üretilen İnsansı Robota Yapay Yüz Eklendi

Uzun yıllardır üzerinde çalıştıkları insansı robotlarla başarılı işlere imza atan Akınrobotıcs, insansı robotuna yapay yüz ekleyerek teknolojisini bir adım öteye taşıdı.

Akınrobotıcs tarafından Konya'da bulunan fabrikada üretilen insansı robotlar, gün geçtikçe geliştirilmeye devam ediliyor. Baş kısmına insansı bir yüz eklenen robotlar, bünyesinde bulunan yüz motorlarıyla insan mimiklerini yapabilmenin yanında; yürüme, yön değiştirme, basamak çıkma gibi hareketleri başarıyla gerçekleştirebiliyorlar.

Akıncı-4 olarak adlandırılan yeni insansı robot, Mini Ada adı verilen diğer insansı robot modeli ile kısmen de olsa sohbet edebiliyor. Akınsoft ve Akınrobotıcs Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Özgür Akın, Konya'da üretimi gerçekleştirilen insansı robotların tamamen yerli ve milli imkanlarla üretildiğinin bir kez daha altını çizdi.

 

 

Ürettikleri insansı robotlarla ilgili konuşan Akın, "İnsansı robotlarımız 'Akıncı-4' ile 'Mini Ada'nın barındırdıkları yapay zekâ sayesinde birbirleri ile olan sohbetine tanıklık ediyoruz. 'Akıncı-4' sahip olduğu eklem yapısıyla başta yürüme faaliyeti olmak üzere insansı hareketleri çok rahat gerçekleştirebiliyor. Tatma hariç 4 duyuyu kullanabiliyor, interneti kullanabiliyor ve yapay zekâ sayesinde de insanları görüp tanıyabiliyor, onlara cevaplar verebiliyor." dedi.

 

Geçtiğimiz yıl Akınrobotics'in Türkiye'de kurulan ilk robot fabrikasına yaptığımız ziyaretimizle ilgili hazırladığımız videoyu hala izlemediyseniz, sizleri hemen aşağı alalım: