Konya’da Ulaşıma ve Su ücretlerine gizli zam iddiası

Konya’da Ulaşıma ve Su ücretlerine gizli zam iddiası

CHP Selçuklu İlçe Başkanı Mustafa Yeniyol, Konya belediyelerin halkı kandırdığını ve ulaşım ve su ücretlerine zam yaptığı halde gizlediğini söyledi.

Son günlerde belediyelerin halkın gözünü boyadığını ve ulaşım dahil su ücretlerine zam yapmasına rağmen halktan gizlemeye devam ettiklerini belirten CHP Selçuklu İlçe Başkanı Mustafa Yeniyol, “Konya’mızda belediye hizmetlerinin çok ucuz olduğunu söyleyen belediye yetkilileri emlak vergilerine yapılan büyük zamdan sonra su ücretleri ve ulaşım ücretlerine gizli zam yapıldığı bir gerçektir. KOSKİ’nin yaptığı ve duyurmadığı gizli zammı faturalara yansıttı. KOSKİ’nin gelirlerinin büyük bir bölümünü sudan karşılıyor. Belediyeler kazançtan çok amme hizmeti gören ve vatandaşlara ucuz ve kaliteli bir su vermesi gerekirken tam tersine zam üstüne zam yaparak halkın cebinden, haksız yere kazanç elde etmiştir. Konya Büyükşehir Belediyesinin yaptığı su parası ile giderlerinin karşılanması yoluna gitmiştir buda yanlış bir uygulamadır. KOSKİ’nin yeni projeler üreterek halkın ucuz su içmesini sağlaması bir temel görevi olduğunu unutmamalıdır” dedi.

Mustafa Yeniyol, Suriyelilerden para almayarak bu paranın diğer abonelere aktarıldığına dikkat çekerek, “ Konya’da ikamet eden Suriyelilerden su parası almayarak bu paraları diğer abonelere yansıttığı konusunda duyumlar alıyoruz. Bu konunun doğrusunu belediye yetkililerinin açıklık getirmesini bekliyoruz. Belediyeler yaptığı hizmetleri bilbortlarda anlatırken fazla abartılı ifadeler kullanmaktadırlar. 2 ayda 20 lira su parası ödeyenler 1 ayda 18 TL ödemektedirler. Ayrıca halktan gizlenen 2. zam ise ulaşım hizmetleridir. Büyükşehir belediyesi el kart ve öğrenci biletlerine zam yaptı. Bu zammı da halktan gizlediği bir gerçektir. Bu zamlar halkımızın moralini bozulmalarına neden oldu. Öğrencilerin 50 liraya yaptırdıkları abonman ücretine yeni zamla 65 lira yükseldi. Sivillerin ücreti 1.30 kuruştan 1.65 kuruşa yükseltilmiştir. Zam gelmeden evvel 75 liraya abonman yaptıran siviller bu zam ile 100 liraya abonman yaptıracaklar. Büyükşehir Belediyesinin bu konuda vatandaşa hiçbir açıklama yapmaması da manidardır. Artık AKP’li belediyeler yaptıkları büyük zamları pişkinlikle savunabilmektedirler. Artık yapılan bu zamların devamının geleceği bir gerçektir. Biz CHP’liler olarak sosyal demokrat belediye anlayışını sağlamak için mücadele ve çalışmalarımıza ağırlık veriyoruz” şeklinde konuştu.