Konya'da Tüp Patlaması

Konya'da Tüp Patlaması

Konya'nın Akşehir ilçesinde bir apartmanın bodrum katındaki piknik tüpünün patlaması sonucu 8 dairede hasar meydana geldi.

Konya'nın Akşehir ilçesinde bir apartmanın bodrum katındaki piknik tüpünün patlaması sonucu 8 dairede hasar meydana geldi.

Alınan bilgiye göre, Yarenler Mahallesi Kurtuluş Sokağı'ndaki bir apartmanın bodrum katında bulunan piknik tüpü, henüz belirlenemeyen nedenle patladı.

1516095155.jpg

Patlamanın etkisiyle apartmandaki 8 dairede hasar oluştu. Bazı dairelerin havalandırma boşluğuna bakan odalarının duvarları yıkıldı, bazı dairelerin de kapıları kırıldı.

İhbar üzerine olay yerine, polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yangın ve patlama riskine karşı binanın elektrik ile doğalgazı kesildi.

Polis, çevrede güvenlik önlemi aldı, itfaiye ekipleri de bodrum katında çıkan küçük çaplı yangını söndürdü.

Olay yerinde incelemelerde bulunan Akşehir Belediye Başkan Yardımcısı Yahya Yıldız, gazetecilere, yapı kontrol ekiplerinin incelemesinin ardından binanın boşaltılıp boşaltılmayacağına karar verileceğini söyledi.

Apartman sakinlerinden Ertuğrul Özer de patlamanın olduğu sırada uyuduğunu ve büyük bir gürültüyle uyandığını belirtti.

detay1516095252.jpg

Kalktığında evin duvarının çöktüğünü fark ettiğini anlatan Özer, olayda can kaybı yaşanmamasının teselli kaynağı olduğunu dile getirdi.

aksehirde-patlayan-piknik-tupu-8-daireye-hasar-verdi--(4).jpg

aksehirde-patlayan-piknik-tupu-8-daireye-hasar-verdi--(2).jpg