Konya'da toplu ulaşım ücretleri değişti! Öğrenci ve sivil bilet kaç lira oldu?

Konya'da toplu ulaşım ücretleri değişti! Öğrenci ve sivil bilet kaç lira oldu?

Konya'da 5 yıldır artış yapılmayan öğrenci ve 3 yıldır zam yapılmayan sivil toplu ulaşım ücretlerine 1 Ocak 2023 itibariyle zam gelmişti. Konya'da 3 Temmuz itibariyle şehir içi ulaşıma bir güncelleme daha geldi. İşte yeni minibüs ve otobüs ücretleri

Konya Büyükşehir Belediyesi 5 yıllık zamsız dönemin ardından öğrenci ve 3 yılına ardından sivil toplu ulaşım ücretlerine 1 Ocak 2023'te zam yapmıştı. Türkiye'nin en ucuz toplu taşıma hizmetini verme unvanını elinde bulunduran Konya'da 3 Temmuz itibari ile bir fiyat güncellemesine daha gidilerek, 2 buçuk lira olan öğrenci bileti 4 TL'ye, 4 buçuk lira olan tam bilet ise 8 buçuk TL'ye yükseldi.

Konya Büyükşehir Belediyesi UKOME tarafından otobüs ve tramvay ücretlerine 3 Temmuz 2023 Pazartesi (yarın) itibari ile zam yapıldığı öğrenildi. Artan maliyetler gerekçe gösterilerek yapılan zamlar sonrası öğrenci bileti 4 TL, tam bilet ise 8,5 TL oldu.

MİNİBÜS İNDİ-BİNDİ ÜCRETİ 8,5 TL

Öte yandan Konya Minibüsçüler ve Umum Servis Araçları Esnaf Odası ve KONESOB Başkanı Muharrem Karabacak da dün Konya'da minibüs ücretlerine düzenleme yapıldığını duyurmuştu.

Konya'da son şehir içi minibüs ücret düzenlemesinin üzerinden 12 ay gibi bir süre geçtiğine ve artan maliyetlere dikkat çeken Muharrem Karabacak, "04 Temmuz 2022 tarihinde almış olduğumuz şehir içi minibüs ücret düzenlemesinin üzerinden 12 ay gibi bir süre geçmiş olup, bu süre zarfında akaryakıt, amortisman ve işletme maliyetlerine gelen artışlar nedeniyle minibüsle ulaşım ücretlerine düzenleme yapma gereği doğmuştur. Alınan kararla minibüs indi- bindi ücretimiz 8,5 TL, mesafesine göre 10-11 TL olarak güncellenmiştir. Alınan karar 3 Temmuz 2023 Pazartesi gününden itibaren uygulamaya başlayacaktır. Yolcularımızın ve vatandaşlarımızın düzenleme kararını anlayışla karşılayacaklarını ümit ediyorum"ifadelerini kullanmıştı.

Bazı büyükşehirlerde toplu ulaşım ücretleri şöyle:

  • İstanbul: Sivil 9,90, Öğrenci 4,83 TL.
  • Ankara: Sivil 9,50, Öğrenci 4,75 TL.
  • İzmir: Sivil 8,78 TL, Öğrenci 3 TL.
  • Mersin: Sivil 11.5 TL, Öğrenci 800 TL.
  • Gaziantep: Sivil 9,80 TL, Öğrenci 5 TL.
  • Kayseri: Sivil 8.50 TL, Öğrenci 4,25 TL.
  • Trabzon: Sivil 9 TL, Öğrenci biniş fiyatı 6,5
  • Şanlıurfa: Sivil 4,5 TL, Öğrenci 2,5 TL

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.