Konya'da temizlik devam ediyor: 81 ilde 2 bin 136 firari

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Türkiye genelinde gerçekleştirilen Çember-6 Operasyonları kapsamında aranan 2 bin 136 firarinin yakalandığını açıkladı. Operasyonlar, sokaklarımızı güvenle tutma kararlılığını bir kez daha gösterdi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, ülke genelinde gerçekleştirilen "Çember-6 Operasyonları"nda arama kaydı bulunan 2 bin 136 firarinin başarılı bir şekilde yakalandığını duyurdu.

Bakan Yerlikaya, açıklamasında firari suçluların toplum içinde dolaşmalarına asla izin vermeyeceklerini vurgulayarak, ailelerin huzurunu kaçırmalarına müsaade etmeyeceklerini belirtti.

Yapılan operasyonlarda yakalanan şahısların profiline dair detayları paylaşan Bakan Yerlikaya, 6 firarinin 10 yıldan daha uzun süredir arandığını, 11 firarinin ise 5 ile 10 yıl arasında arandığını ifade etti. Geriye kalan 2 bin 119 firarinin ise 0 ile 5 yıl arasında arandığı tespit edildi.

Bakan Yerlikaya, operasyonların başarıyla tamamlanmasında emeği geçen Valiler, Kaymakamlar, İl Jandarma Komutanları, İl Emniyet Müdürleri, Sahil Güvenlik birimleri ve operasyonlara katılan polis ve jandarma ekiplerini tebrik etti.

Ayrıca, güvenlik güçlerine dua ederek, "Allah ayağınıza taş değdirmesin. Arananları yakalayıp adalete teslim etmeye kararlıyız." ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.