Konya'da Taciz İddiası Taraftarları Sokağa Döktü

Konya'da Taciz İddiası Taraftarları Sokağa Döktü

Konya'da taraftarların, bir vatandaşın taciz edildiği iddia ederek Suriyeli mültecileri darp edeceğini duyurması, kentte gerginliğe neden oldu.

Geçtiğimiz günlerde Konya'da Suriyeli mülteciler tarafından bir vatandaşın taciz edildiği iddiası bir taraftar grubunun tepkisine neden oldu. İddiaya göre, taraftar grubu, internet üzerinden taciz olayına tepki amaçlı Zafer Meydanı'nda bir araya gelerek, Suriyelilerin darp edileceğini duyurdu.

YÜZLERCE POLİS GÜVENLİK ÖNLEMİ ALDI

Taraftar grubunun mültecilere saldırı planları hakkında bilgiye ulaşan Konya Emniyeti, şehir merkezinde geniş güvenlik önlemleri aldı. Yüzlerce üniformalı ve sivil polisin yanı sıra Çevik Kuvvet ekipleri de Zafer Meydanı ve çevresinde hazır bulunurken, taraftarların toplu halde hareket etmesine izin vermedi. Polis, mültecilerin yaşadığı bazı sokaklarda güvenlik amaçlı nöbet tuttu.

Maç öncesi kalabalık bir grup, kimliği belirsiz kişileri kovalarken görüldü. Görgü tanıkları, taraftar grubunun bir kişiyi darp ettiğini ve polisin olay yerine gelmesi üzerine kaçtığını ifade etti.

haberler.com