Konya’da suda doğum başladı

Konya’da suda doğum başladı

Konya’da ilk suda doğum gerçekleşti. Medicana Konya Hastanesinde normal doğum seçenekleri arasında yer alan suda doğum gerçekleştirildi. 32 yaşındaki Azime Manap, dördüncü çocuğunu suda doğum yaparak dünyaya getirdi.


Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Operatör Doktor Narin Türkmen, Türkiye’de bazı hastanelerde uygulanan suda doğumun Konya’da ilk kez Medicana Hastanesinde gerçekleştiğini söyledi. Anne karnında bebeklerin suyun içinde yaşadığını hatırlatan Türkmen, “Bebekler suda doğum da dünyaya yumuşak bir geçiş yapmış oluyorlar. Suda doğumda suyun rahatlatıcı ve genişletici etkisinden yararlanıyoruz. Su annenin bütün beden kaslarını rahatlatıp genişlettiği için doğum çok daha kolay ilerliyor. Anne doğum dalgalarını suyun gevşetici etkisiyle çok daha kolay ve ağrısız hissederek bebeğini karşılıyor. Havuzda doğum beklenirken ortamı ona göre ayarlıyoruz. Hoş kokulu mumlar, müzik, doğumu kolaylaştıran hareketler, gevşetici bir takım hareketler gösteriyoruz ve su içinde bunları yaparak doğum dalgalarını karşılıyor. Anne bedeni gevşeyince bebeğimiz ilerleyerek çok güzel bir doğumla dünyaya yumuşak bir geçiş yapmış oluyor” dedi.
Anne Azime Manap, Dilruba adını verdikleri dördüncü çocuğunu sağlıklı bir şekilde dünyaya getirdiği için mutlu olduğunu söyledi. Anne Manap, suda doğumu tüm anne adaylarına tavsiye ederek, “Bu kadar kolay ve ağrısız bir doğumu diğer çocuklarım da yaşamadım. Hem sıcak suyun etkisiyle hem ebe ve doktorumun desteğiyle hiçbir şey hissetmeden rahatlıkla doğumum oldu” diye konuştu. iha