Konya’da suç örgütü operasyonu: 30 gözaltı

Konya’da suç örgütü operasyonu: 30 gözaltı

Konya polisinin şafak vakti düzenlediği operasyonda, yağma, yaralama, adam kaldırma, tefecilik gibi birçok suça karıştığı iddia edilen 30 kişilik şebeke çökertildi

Konya polisi şafak vakti düzenlediği operasyonda suç örgütü kurarak adam kaldırma, yağma, yaralama, tefecilik ve çek senet tahsilatı yaptığı iddiasıyla 30 kişiyi gözaltına aldı. Yapılan aramalarda 14 silah ve çok sayıda çek ve senet ele geçirildi.
Edinilen bilgiye göre, Konya Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından tespit edilen ve bir süredir takip edilen suç örgütüne bugün şafak vakti operasyon yapıldı. 30 eve düzenlenen baskında 14 tabanca ve çok sayıda çek ile senet ele geçirilirken 28’i Konya’da 2’si Bursa’da olmak üzere 30 şüpheli gözaltına alındı. Suç örgütünün liderliğini Ergün A’nın yaptığı iddia edilirken, örgütün özellikle çek ve senet tahsilatı yaptığı, bunun için yaralama, yağma ve adam kaldırma olaylarına karıştığı polis tarafından belirlendi. Şüphelilerin ayrıca haraç toplayıp, tefecilik yaptığı ortaya çıktı.

KARDEŞİNİN CİNAYETİNİ ÜSTLENDİRMİŞ
Yakalanan örgüt lideri Ergün A’nın kardeşi Erdinç A. 16 Aralık 2012 tarihinde alkollü mekanında çalışanlarını sıraya dizip ateş ederek 1 kişinin ölümü, 1 kişinin de yaralanmasına neden olmuştu. Olaydan sonra Ergün A’nın adamlarını devreye sokarak kardeşi Erdinç A’yı kurtarmak için Hasan A’ya baskı uygulayarak suçu kabullenmesini sağladıkları ortaya çıktı. Hasan A. cinayetten sonra teslim olarak suçu kabullenmişti. Ancak polis operasyon kapsamında takip sırasında olan Ergün A’nın kardeşinin yerine başka bir şahsı teslim ettiğini öğrenince planları bozuldu. Hasan A’nın yalan söylediğini belirleyen polis, o tarihte asıl şüpheli Erdinç A’yı yakalayarak tutuklanmasını sağlamıştı.
Örgüt lideri ile birlikte gözaltına alınan 30 şüpheli Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirilerek sorgulanmak üzere KOM Şube Müdürlüğü’ne götürüldü.