Konya'da Sivas merkezli FETÖ/PDY operasyonu

Konya'da Sivas merkezli FETÖ/PDY operasyonu

Gözaltına alınan 42 zanlıdan 4'ü daha tutuklandı

 Sivas merkezli 15 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda "örgüte bağlı okullarda çalışmalarına rağmen sahte evrakla işsizlik maaşı aldıkları" iddiasıyla gözaltına alınan 42 kişiden 4'ü daha tutuklandı.

Sivas Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında, örgüte bağlı okullarda öğretmenlik, idarecilik ve yöneticilik yapan, aynı zamanda çeşitli illerdeki kurumlarda örgütün "kurum imamı" olduğu iddiasıyla gözaltına alınan 8 zanlının daha emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Adliyeye sevk edilen zanlılardan A.T, E.A, T.S. ve R.D. tutuklandı, A.Ö, M.B, O.A. ve S.D. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Böylece soruşturma kapsamında tutuklu sayısı 16'ya yükseldi.

Sivas merkezli Ankara, Erzurum, Gaziantep, İstanbul, Kahramanmaraş, Kastamonu, Sinop, Kırşehir, Kayseri, Konya, Samsun, Trabzon, Tokat ve Yalova'da, örgüte bağlı okullarda çalışmalarına rağmen sahte evrakla işsizlik maaşı alarak devleti zarara uğrattıkları, bu parayı örgüte gelir olarak aktardıkları, kamu zararına nitelikli dolandırıcılık yaptıkları MASAK raporuyla tespit edilen ve bazıları ByLock kullanıcısı zanlılara yönelik 12 Ocak'ta başlatılan operasyonda 42 kişi gözaltına alınmıştı.

Zanlılardan 14'nün emniyetteki işlemleri devam ediyor. Firari 3 zanlının yakalanması için ise çalışmalar sürüyor.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :