Konya'da Silahlı Bombalı Banka Soygunu Girişimi

Konya'da Silahlı Bombalı Banka Soygunu Girişimi

Konya’da bir kişinin elinde kuru sıkı silah ve sahte bomba düzeneğiyle birlikte bir bankayı soyma girişimi, güvenlik tarafından engellendi.

Edinilen bilgiye göre olay, Meram ilçesi Larende Caddesi üzerinde bulunan bir bankada meydana geldi. Akşam saatlerinde 29 yaşındaki Mustafa Emre E. elinde kuru sıkı silahla ve sahte bombayla bankaya girdi. Ameliyat eldiveni, sırt çantası, şapkasıyla dikkat çeken zanlı banka girişinde bulunan güvenlik görevlisi Gökhan E.’nin kafasına silahını dayayarak rehin aldı. Sırt çantasında bomba düzeneği olduğunu da söyleyen zanlı görevlilerden kasada bulunan paraları getirmesini istedi. Başına silah doğrultulan banka güvenlik görevlisi Gökhan E. iddialara göre zanlıyla konuşarak sakin olmasını istedi. Zanlının bir anlık dalgınlığından yararlanan güvenlik görevlisi soyguncu Mustafa Emre E.’nin elindeki silahı almayı başardı. Güvenlik görevlisi tarafından yere yatırılarak etkisiz hale getirilen zanlı, olay yerine gelen polisler tarafından sorgulanmak üzere emniyete götürüldü.

Olayın yaşandığı sırada banka önünde bulunan Hayati Kaya, yaşananlar hakkında şunları söyledi:

“Vatandaş bankayı soymak amacıyla gelmiş. Elinde silah, bomba aparatları vardı. Bu amaçla gelmiş herhalde. Akli dengesi yerinde değil gibiydi, şuuru yerinde değildi. Güvenlikçi zaten ameliyat olmuştu, yeni göreve başlamıştı. Yani tebrik ediyorum o ameliyatlı haliyle o müdahalesi hoşuma gitti. Silahını doğrultunca güvenlikçi de elinde silahı kavramaya çalıştı, o anda komşularla beraber yardım ettik kelepçeledik teslim ettik.”

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.