Konya'da Sel Suları Yolu Yuttu

Konya'da Sel Suları Yolu Yuttu

Konya'nın Ereğli ilçesinde yağmur ve kar sularının erimesi sonucu oluşan sel suları bir mahalleden geçen yolu tahrip etti.

Alınan bilgiye göre, kar sularının erimesi ve yağan yağmurdan sonra mahalleye inen sel suları ilçeye bağlı Yellice Mahallesi'nden geçen yolu yuttu. Yolun tahrip olması nedeniyle mahallede 25 haneye araç ulaşımı sağlanamazken, Toros Dağlarından inen sel sularının devam ettiği görüldü. Yaşanan olayda can kaybı yaşanmazken, sel sularının tahrip ettiği yol kullanılamaz hale geldi.

Yolları sel suları nedeniyle zarar gören mahalle sakinlerinden Hüseyin Yiğit, yetkililerden yollarının onarılması için yardım istedi.

"BOZULAN YOLLARIN YAPIMI İÇİN ÇALIŞMALAR BAŞLAYACAK"

Ereğli'nin bu yıl diğer yıllara göre oranla daha fazla yağış aldığını ifade eden Ereğli Belediye Başkanı Özkan Özgüven, Yellice mahallesinin Toros dağının eteklerinde olduğu için eriyen kar suları ve yağmurla birlikte mahalle içerisinde yolların zarar gördüğünü söyledi. Bozulan yolların yapımı için çalışmaların başlayacağını kaydeden Başkan Özgüven, yaşanılan doğal afetlere karşı vatandaşların daha dikkatli olmasını isteyerek, mahalle sakinlerine geçmiş olsun dileklerini iletti.

iha

Etiketler :