Konya’da şehit yakınları için 30 konut yapılacak

Konya’da şehit yakınları için 30 konut yapılacak

Terör mağduru şehit yakınlarına destek olmak amacıyla, Konya Platformu Eğitim, Kültür, Sağlık ve Çevre Derneği’nin liderliğinde başlatılan, “Konya Şehidinin Emanetine Sahip Çıkıyor” projesinde temel atma aşamasına gelindi.

Konya Platformu Başkanı Mehmet Ali Çelik yaptığı açıklamada; proje kapsamında bugüne kadar toplanan yardımlarla 30 konut yapılarak ihtiyaç sahibi şehit yakınlarına teslim edileceğini söyledi.

Konya Platformu Derneği’nin öncülük ettiği birçok Sivil Toplum örgütünde destek verdiği, terör mağduru şehit yakınlarına destek olmak amacıyla başlattığı, “Konya Şehidinin Emanetine Sahip Çıkıyor” projesinde büyük aşama alındı. Konuyla ilgili açıklama yapan Konya Platformu Derneği Başkanı Mehmet Ali Çelik, projenin başlangıcında hedeflenen konut sayısının üzerine çıkıldığını ifade ederek, 30 konut yapılacağını söyledi.

30 Konut İçin Temel Atılacak

Vatanın bölünmez bütünlüğü, ülkenin huzur ve güvenliğinin sağlanması ve ay yıldızlı bayrağımızın ilelebet dalgalanmasının teminatı olan asker ve polislerimizin ülke savunmasında göstermiş oldukları üstün hizmetlerin takdire şayan olduğunu vurgulayan Çelik, “Bu uğurda, menfur terör saldırıları sonucu yaşamını yitiren kahraman şehitlerimizin bizlere emanet ettiği yakınlarına sahip çıkmak sivil inisiyatif olarak bizlerin boynunun borcudur” dedi. Çelik, Konya  Platformu Derneği’nin Yönetim Kurulunun aldığı bir kararla, “Konya Şehidinin Emanetine Sahip Çıkıyor” projesini başlattıklarını ifade ederek, yapılacak konut sayısı ile ilgili olarak ilk başlarda hedeflenen rakamın üzerine çıkılarak toplanan yardımlarla 30 konut yapılacağını söyledi. Konut projesi ile ilgili gerekli arsa, altyapı, proje ve imar işlemlerinin sonuçlandırıldığını belirten Çelik, önümüzdeki günlerde temel atma töreninin gerçekleştirileceğini söyledi.

Diyanet Fetva Verdi

Projeye destek olan hayırsever vatandaşlara, şehit aileleri adına teşekkür eden Çelik, içinde bulunduğumuz ramazan ayı münasebetiyle, vatandaşların fitre ve zekatlarını bu projenin finansmanı için kullanabilmeleri yönünde, Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulundan, ihtiyaç sahiplerine yardım amaçlı olduğundan, vatandaşların fitre ve zekatlarını “Konya Şehidinin Emanetine Sahip Çıkıyor” projesine verebileceği yönünde ilgili kurumlardan fetva alındığını söyledi. Çelik, Proje tamamlandıktan sonra Konya Valiliği, Aile ve Sosyal Politikalar Konya İl Müdürlüğü ve Derneğimiz Yönetiminden oluşturulacak bir komisyon tarafından, ihtiyaç sahibi şehit yakınları tespit ederek, konutların teslim işlemlerinin gerçekleştirileceğini de sözlerine ekledi.

Hayırseverlerin yardımlarını yapabilirler

30 dairenin yapılacağı arsanın alındığını ve ödemelerinin taksitle yapılmaya devam edildiğini hatırlatan M. Ali Çelik nakdi yardımının daha çok arsa bedeli için ihtiyaç duyulduğunu, inşaat için gereken diğer ihtiyaçların birçok hayırsever iş adamı tarafından ayni olarak üstlenildiğini ifade ederek, hayırseverleri projeye destek olmaya çağırdı.