Konya'da şehit ve gazi ailelerine iftar

Konya'da şehit ve gazi ailelerine iftar

Vali Canbolat:- "Bizim tarihimiz, şehit ve gazilerimizin kahramanlıklarının tarihidir"

KONYA (AA) - Konya Valisi Yakup Canbolat, "Bizim tarihimiz, şehit ve gazilerimizin kahramanlıklarının tarihidir." dedi.

Konya Valiliği tarafından şehit ve gazi ailelerine iftar verildi.

Vali Canbolat, bir restoranda verilen iftar yemeğinde, mübarek ramazan ayında sofralarını şereflendiren şehit ailesi ve gazi yakınlarına teşekkür etti.

Türk milletinin, milli ve manevi değerleri için canını ve malını seve seve feda ettiğini hatırlatan Canbolat, "Konya'mızın aziz evlatları da bu şerefli mücadelede en ön saflarda yerini almış, ülke genelinde en çok şehit veren 3. il olmuştur." diye konuştu.

Canbolat, şehadetin İslam dininde çok önemli bir yere sahip olduğunu dile getirdi.

Şehit ve gazilerin yaptıkları fedakarlığın kelimelerle ifade edilemeyeceğini aktaran Canbolat, "Bizim tarihimiz, şehit ve gazilerimizin kahramanlıklarının tarihidir. Hakkari'de vazife yaptığım dönem içerisinde de güvenlik güçlerimizin gösterdiği kahramanlıklara bizzat şahit olan, bu hakikati en derin manasıyla bilen ve hisseden bir kardeşiniz olduğumu ifade etmek isterim. Hayatınızı kolaylaştırmak ve sorunlarınızı çözmek boynumuzun borcudur." şeklinde konuştu.

İftara, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, İl Emniyet Müdürü Mevlüt Demir, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ve çok sayıda davetli katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :