Konya’da sahte kimlikle dolandırıcılık

Konya’da sahte kimlikle dolandırıcılık

Konya’da PTT şubelerinden sahte kimlikle kredi çekmek isteyen 2 kişi suçüstü yakalandı. Dolandırıcıları ele veren ise, sahte kimlikte yazan yaş ile söyledikleri yaşın tutmaması oldu

Olay, merkez PTT şubesi ile Alaaddin şubesinde meydana geldi. İddiaya göre, işsiz oldukları öğrenilen Ruhi O. (47) ve Uğur T. (39) sahte kimliklerle kredi çekmek için İstanbul’dan Konya’ya geldi. Ruhi O., PTT merkez şubesinden Kadir Ö. adına 15 bin lira, Uğur T. de Alaaddin şubesinden Hasan Y. adına hazırlanmış sahte kimlikle 20 bin lira çekmek için başvuruda bulundu. Şubede sahte kimliklerle kredi işlemlerinin hallolmasını bekleyen 2 şüphelinin kimlikte yazan yaşlarıyla görevlilere söyledikleri yaşları tutmayınca görevliler durumdan şüphelenerek, PTT önünde bekleyen Güven Timleri'ne durumu haber verdi. Dolandırıcılar, paraları çekmek üzereyken Güven Timleri tarafından gözaltına alındı. Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekiplerine teslim edilen Ruhi O. ile Uğur T. polis merkezine götürüldü. Zanlılar yapılan sorguda suçlarını itiraf etti. 2 dolandırıcının hakkında “evrakta sahtecilik” suçundan işlem yapıldı.

Öte yandan, İstanbul’da bir şebekenin sahte kimlikleri hazırlayıp işsiz kişilere vererek kredi çektirmek için çeşitli şehirlere gönderdiği öğrenildi. Şebekenin krediyi çektirmek istediği kişilere çekilen miktardan 5 bin lira pay verdiği ortaya çıktı.