Konya'da resmi kurumların adını kullanarak dolandırıcılık iddiası!

Konya'da resmi kurumların adını kullanarak dolandırıcılık iddiası!

Konya'da bir aile, İl Kültür Müdürlüğü'nün adını kullanarak dolandırılmak istendi. Durumdan şüphelenen ev sakinleri olayı ilgili mercilere bildirerek dolandırıcılığı önledi.

Edinilen bilgiye göre, bir cep telefonuna ait hattan aileyi ev telefonundan arayan dolandırıcılar 'İl Kültür Müdürlüğü'nden aradıklarını ve rehberlik hizmeti verdiklerini' söylediler. Şahıslar kadına "İl Kültür Müdürlüğü'nden arıyoruz. Rehberlik hizmeti veriyoruz" diyerek çeşitli sorular sordular. Durumdan şüphelenen kadın telefonu kapatmasına rağmen aradan yarım saat geçtikten sonra tekrar arayarak, "evde kaç bilgisayar var? İnternet kullanıyor musunuz? Altyapıda sıkıntı var mı?" gibi sorular yönelterek kendilerini ziyaret etmek istediklerini söylediler. Arayanların dolandırıcı olduğunu anlayan kadın tekrar telefonu kapattı ve durumu yetkililere bildirdi.

telefonla_konusma.jpg

 

Olayı gazetemize anlatan Samet İnce, "İl Kültür Müdürlüğü'nden aradığını söyleyen kişi ya da kişiler annemi ev telefonundan arayarak 'rehberlik hizmeti verdiklerini' ve 'evi ziyaret etmek istediklerini' söyleyerek 'evde kaç bilgisayar var?' gibi çeşitli sorular sormuşlar. Biz de şüphelendiğimiz için gerekli yerlere bildirdik." diye konuştu.

whatsapp-image-2018-02-23-at-17.51.30.jpeg

Öte yandan aranan numaranın Konya İl Kültür Müdürlüğü ile ilgisinin olmadığı, Ankara'da bir şirkete ait olduğu öğrenilirken, bu numara ile aranan birkaç ailenin dolandırıldığı ve 7-8 bin liralık senetler imzalattırıldığı öğrenildi.

 

Konuyla ilgili Konya Valiliği de bir açıklama yaptı. Vatandaşları bu tür dolandırcılık olaylarına karşı uyaran valilik açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

 

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğümüze ulaşan dilekçeler ve telefon ihbarları ile "Kimliği belirsiz şahısların; ilimizde yaşayan vatandaşlarımızı muhtelif telefon numaralarından arayarak kendilerini 'İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Yetkilileri' olarak tanıttıkları, vatandaşlarımıza bir anket yaptıklarını söyledikleri, ayrıca evlerinde bilgisayar, internet, cep telefonu, televizyon vb. elektronik cihazların olup olmadığını ve bu elektronik cihazların sayılarını sordukları" bilgisine ulaşılmıştır. Söz konusu başvurular üzerine konu İl Kültür ve Turizm Müdürlüğümüzce incelenmiş ve kamuoyunu bilgilendirme zorunluluğu hasıl olmuştur.

 

İlgili şahıslar İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü personeli değildir ve kendilerine hiçbir yetki verilmemiştir. Bu doğrultuda vatandaşlarımızın herhangi bir mağduriyet yaşamamaları adına kendilerini arayarak "İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Yetkilisi" olduklarını belirten şahıslara itibar etmemeleri, böyle bir durum ile karşılaşmaları halinde dilekçe vermek veya telefon ile aramak suretiyle İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne bilgi vermeleri hususu;

 

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.