Konya'da "Peygamberimiz ve Aile" paneli düzenlendi

Konya'da "Peygamberimiz ve Aile" paneli düzenlendi

Mevlid-i Nebi Haftası münasebetiyle Selçuk Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi ile Selçuklu Müftülüğünün birlikte düzenlediği “Peygamberimiz ve Aile” konulu panel yapıldı.

 

 

Mevlid-i Nebi Haftası münasebetiyle Selçuk Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi ile Selçuklu Müftülüğünün birlikte düzenlediği   “Peygamberimiz ve Aile” konulu panel yapıldı.

İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Altıntaş yapmış olduğu konuşmada katılımcıların Mevlid kandilini tebrik etti. Peygamberimiz ve aile konusu üzerinde durdu. Her konuda bizim için örnek olan Resul-i Ekrem Efendimiz bizim için “aile” konusunda da ideal anlamda örnek olmuştur ve olmalıdır. “Allah’ın emri, Peygamberin kavli” üzere kurulan aile kurumunun ilk insanla birlikte başladığını söyleyen Dekan Altıntaş, bu kurumun ayakta durmasının manevi harcına değindi. Eşler arasında sevgi, saygı, sadakat, güven, ilgi, merhamet, paylaşma, özveride bulunma gibi değerlerin hayat bulduğu aile yapısı uzun ömürlü olur. Mutlu birey, sağlam aile yapısıyla desteklendiği sürece huzurlu toplum varlığını devam ettirir diyen Prof. Dr. Ramazan Altıntaş, milletimizin tarihsel sürekliliği bu değerlerle kaimdir, dedi. Ailede mutluluğun ABC’sinin eşler arasında sevgi, saygı ve sadakat olduğunu vurguladı. Eşler arasında sosyal iletişim kanalları açık olduğu sürece ailenin ömrünün uzun olacağını söyledi.  Hz. Peygamber (a.s)’ın eşleri, çocuk ve torunları, akrabaları arasında bu sağlıklı iletişim örnekliklerini görebileceğimize işaret etti.

İslami İlimler Fakültesi Hadis Anabilim Dalı öğretim Üyesi Prof. Dr. Seyit Avcı ise, Hz. Peygamberin eşleri arasındaki sevgi temelli ilişkileri üzerinde durdu. “Sizin en hayırlınız, eşlerine karşı hayırlı olanınızdır” diyen Hz. Muhammed (a,s)’ın aile hayatı örnek alınmalıdır. Yaratana inan bir kimse eşine ve yakınlarına değer vereceğini söyledi.  Örnek İslam kadını Hz. Hatice’nin fedakârlığı, samimiyeti, İslam’a verdiği mali destek üzerinde durdu. Günümüzde aile anlaşmazlıklarının arkasında kanaatsizlik, eşe değer vermeme ve ilgiyi kesme gibi nedenleri gösterdi.

Doç. Dr. Yusuf Acar ise, yaptığı konuşmada Hz. Peygamberin akraba ve çocuklarıyla olan ilişkilerine değindi.  Huzur ve mutluluğun cami ve aile gibi  iki kaynağının olduğunu fakat  bu iki kaynağın fonksiyonunu yitirdiğini ifade etti.  Gençlerimiz bilinçli evlilik yapmalı, aile kavramının manasını kavramalıdır. Evlilikler ise zorlaştırılmamalıdır. Çocuklar arasında ayrımcılığın yapılmaması gerektiğini ekledi.

Panelin sonunda Selçuklu Müftüsü Nusret Karabiber yaptığı çekilişte çıkan üç öğrenciyi umreye göndereceğini 80 öğrenciyi de Çanakkale’ye göndereceğini açıkladı. Panelin sonunda katılımcılara yemek ikram edildi.

Kalabalık bir öğrenci topluluğunun ve öğretim üyelerinin takıp ettiği program dua ve güzel temennilerle sona erdi.

dc66ca64-ac0b-4eae-948c-903a4709ff9e.jpg

untitled-1-copy-226.jpg

74228898_10212541536013281_3377435979471126528_n.jpg

Etiketler :