Konya’da otomobille pikap çarpıştı: 2 ölü, 8 yaralı

Konya’da otomobille pikap çarpıştı: 2 ölü, 8 yaralı

Konya’nın Kulu ilçesinde, otomobille pikabın çarpışması sonucu 2 kişi öldü, 1’i ağır 8 kişi de yaralandı.

Kaza, saat 13.30 sıralarında Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) kavşağında meydana geldi. Nevin Gül idaresindeki 33 AVZ 35 plakalı otomobil, TŞOF kavşağından Aksaray istikametine dönmek istediği sırada Ankara’dan Aksaray yönüne giden sürücüsü belirlenemeyen 06 ZB 561 plakalı pikapla çarpıştı. Çarpışmanın şiddetiyle savrulan otomobil ile ters dönen pikap bariyerlere çarparak durdu. İhbar üzerine kaza yerine çok sayıda ambulans ve itfaiye ekibi sevk edildi. Kazada otomobil sürücüsü Nevin Gül ve Yeliz Gül Şerefler hayatını kaybetti.

Otomobilde bulunan Asya Şerefler, Ayşe Şerefler, Sabahat Deniz, Marsin Nevin, yabancı uyruklu Maria Posattı ve ismi belirlenemeyen bir bebek ile pikapta bulunan Bayram Özkan ve Beytullah Özen yaralandı.

Ağır yaralı olduğu öğrenilen bebek önce Kulu Devlet Hastanesine buradan ambulans helikopterle Konya’ya sevk edildi. Diğer yaralıların da ambulanslarla Ankara’daki çeşitli hastanelere sevk edildiği öğrenildi. Otomobilde bulunan cenazeler itfaiye ekipleri tarafından araçtan çıkarıldıktan sonra otopsi yapılmak üzere Kulu Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

KONYA ANKARA KARAYOLUNU TRAFİĞE KAPATTI

Kulu’nun Kömüşini Mahallesi Muhtarı Hasan Tekin ve mahalle sakinleri sık sık ölümlü kazaların meydana geldiği kavşakta önlem alınmamasına tepki gösterdi. Vatandaşlar Ankara Konya karayolunu traktörle trafiğe çift yönlü kapatarak kavşakta yeni bir düzenleme yapılmasını istedi.

Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.