Konya’da Öğretmen’den bayan doktor’a darp

Konya’da Öğretmen’den bayan doktor’a darp

Konya’da Öğretmen’den bayan doktor’a darp...

Acil Tıp Uzmanı Dr. Seval Türkan, 19 Kasım 2015 tarihinde bir hasta yakını olan PDR (Psikolojik Danışmanlık Rehber) öğretmen tarafından yumruklanarak darp edilmesi Konya Tabip Odası, Konya Eczacılar Odası ve Diş hekimleri Odası tarafından ortaklaşa düzenleneni bir basın toplantısıyla kınandı.

Mevlana Üniversitesi Hastanesi Acil Tıp Uzmanı Dr. Seval Türkan 19 Kasım 2015 tarihinde görev yerinde ve görevi başında bir hasta yakını ve aynı zamanda Milli Eğitim Bakanlığına bağlı Konya’da bir okulda PDR öğretmeni olarak görev yapan Erdal Y.tarafından yumruklanarak darp edildi. Dr. Seval Türkan, kendisine hastası ile ilgili bilgi verirken aniden yumrukların hedefi olmuş ve sol göz altında yedi sütür atılan açılma, gözde morluk, BT’ de fissür(kemikte çatlak) şüphesiyle gözlem altına alındı. Dr. Seval Türkan’a Meram Eğitim ve Araştırma Hastanesi tarafından 10 günlük iş göremezlik raporu verildi.

Konya Tabip Odası, Konya Eczacılar Odası ve Konya Diş Hekimleri Odası tarafından aşa organize edilen basın toplantısı Konya Tabip Odasında gerçekleştirildi.

Konya Tabip Odası Başkanı Halil Öztürk, üç oda adına yaptığı açıklamada şu sözlere yer verdi. “ Mevlana Üniversitesi Hastanesinde Acil Tıp Uzmanı Dr. Seval Türkan’a görev yerinde, görev saatinde, görevi başında ve aynı zamanda hastası hakkında hasta yakına bilgi verirken Konya’daki bir okulda PDR(Psikolojik Danışmanlık Rehber) öğretmeni olan Erdal Y. Tarafından darp edilmesi bizleri ve sağlık camiasını derinden üzmüştür. Bu saldırmanın ağır bir bedeli olmalı diye düşünüyoruz. Bu konuda hâkim ve savcılarımıza güvenmek istiyoruz.

Sağlık alanında kamu otoritesi olan Sağlık bakanlığı’nın bu konuda gereken hassasiyeti göstermesini, hekime ve kadına şiddeti önleme konusunda topluma yapıcı mesaj vermesini arzu ediyoruz.

TBMM de ilimizin mevcut beş tane hekim milletvekilinin de bu konuyla ilgileneceğine ve bu konudaki gerekeli yasal düzenlemelerin yapılması için uğraşacaklarını ümit ediyoruz.

Dr. Seval Türkan’a geçmiş olsun dileklerimizi iletirken, Konya Tabip odası olarak bu davanın ve hekime şiddet içeren her tavanın takipçisi olacağımızın bilinmesini isteriz” dedi.

Acil Tıp Uzmanı Dr. Seval Türkan’ı darp eden PDR((Psikolojik Danışmanlık Rehber) öğretmeni Erdal Y. İfadesi alındıktan sonra serbest kaldı.