Konya'da obeziteye karşı bir adım daha

Konya'da obeziteye karşı bir adım daha

Kulu İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından düzenlenen Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı çerçevesinde, obezite ve obeziteye bağlı hastalıklarla mücadele kapsamında çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi.

Konya'nın Kulu ilçesinde, sağlıklı yaşamın teşvik edilmesi amacıyla düzenlenen Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı kapsamında, obezite ve obeziteye bağlı hastalıkların önlenmesine yönelik çeşitli etkinlikler düzenlendi. Kulu İlçe Sağlık Müdürlüğü öncülüğünde gerçekleştirilen etkinlikler kapsamında, vatandaşlar, öğrenciler ve birçok kurum temsilcisi bir araya geldi.

Konya'da obeziteye karşı bir adım daha

Kulu Kaymakamı Ömer Faruk Canpolat'ın katılımıyla başlayan program, Kırkahvesi mevkisinden başlayan Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Yaşam Yürüyüşü ile renklendi. Yürüyüş, Kulu Gençlik Spor Salonu'na kadar devam etti. Salon içerisinde ise, katılımcılara yönelik ısınma hareketleri ve çeşitli spor aktiviteleri düzenlendi.

Konya'da obeziteye karşı bir adım daha

Etkinlikler kapsamında düzenlenen afiş yarışmasında dereceye giren öğrencilere, Kaymakam Ömer Faruk Canpolat tarafından ödüller verildi. Programa, Kulu Kaymakamı, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Osman Hasdemir, İlçe Emniyet Müdürü Şakir Taşatan, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Semih Kaya, kamu kurum amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, okul müdürleri, öğretmen ve öğrenciler ile vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.

Konya'da obeziteye karşı bir adım daha

Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı, Kulu ilçesinde obeziteyle mücadelede farkındalık oluşturarak, toplumun sağlıklı yaşam alışkanlıkları kazanmasına katkı sağladı. Obezite ve obeziteye bağlı hastalıklarla mücadelede gerçekleştirilen bu etkinlikler, sağlıklı bir toplum oluşturma yolunda önemli bir adım olarak değerlendirildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.