Konya'da o bölge yine harekete geçti! Günler sonra ilk deprem

Konya'da o bölge yine harekete geçti! Günler sonra ilk deprem

Konya'da adeta depremlerin merkezi olan Selçuklu ilçesi Çandır Mahallesi'nde yine deprem kaydedildi. Bölgede daha önce 4 ve 5 şiddetinde depremler yaşanmıştı.

Konya'nın 6 Şubat depremlerinin ardından en çok depremlerin yaşandığı Selçuklu'nun batısında yer alan Çandır Mahallesi'nde yine deprem kaydedildi. Meydana gelen deprem küçük şiddette ancak sarsıntının yüzeyde olduğu bilgisi paylaşıldı.

08:42 saatinde kaydedilen depremin büyüklüğü 1.3. Derinlik bilgisi ise sıfır kilometre. Yani bu depremin yerin yüzeyinde oluştuğu düşünülüyor. Bazı uzmanlar bunun en önemli nedeninin bölgede çok sayıda maden ve taş ocaklarının olmasına bağlıyor.

BÖLGE KORKU SAÇIYOR

Daha önce 5 şiddettindeki deprem ve onun öncesinde yaşanan orta şiddetteki depremlerin adeta merkezi olan Konya'nın bu bölgesi korku saçmaya devam ediyor.

konya-deprem.jpg

Konya'da aktif fay hattı var mı? Konya Depremi bekliyor mu?

Konya'da bulunan fay hatları konusunda bir açıklama yapan Konya Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yaşar Eren Konya'da deprem üretebilecek fayların olduğunu belirtiyor.

Prof. Dr. Yaşar Eren "Konya'nın yıkıcı depremler için en az riskli bir yer olması, burada deprem olmayacağı anlamına gelmez. Yapılan tüm binalar depreme dayanıklı olmalı. Acilen tüm binalar kontrol edilmeli." dedi.

Prof. Dr. Yaşar Eren ayrıca "Konya bölgesinde aktif veya potansiyel olarak aktif önemli uzunluklarda faylar bulunmaktadır. Bu faylar çevre il ve ilçeler için potansiyel açıdan tehdit oluşturur" ifadelerine yer verdi..

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.