Konya'da 'nitelikli doğal koruma alanı' ilan edilen Acıgöl’e 'Yüzer Havuz ve Sosyal Tesis' projesi

Konya'da 'nitelikli doğal koruma alanı' ilan edilen Acıgöl’e 'Yüzer Havuz ve Sosyal Tesis' projesi

Konya'nın Karapınar ilçesinde bulunan ve Cumhurbaşkanlığınca 19 Mart 2022'de 'Nitelikli Doğal Koruma Alan" ilan edilen Acıgöl'e "Yüzer Havuz ve Sosyal Tesis" yapımı için 52 bin 893,92 metrekare arazi tahsis edildiği açıklandı

Konya'nın Karapınar ilçesi sınırlarında bulunan Acıgöl'e "Yüzer Havuz ve Sosyal Tesis" yapımı için arazi tahsis edildiği duyuruldu. Konya'nın doğal güzelliklerinden Acıgöl, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından19 Mart 2022'de 'Nitelikli Doğal Koruma Alan" ilan edilmişti.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından Karapınar ilçesinin sınırları içerisinde bulunan Acıgöl'e "Yüzer Havuz ve Sosyal Tesis" yapmak için arazi tahsisi gerçekleştirildi.

Acıgöl’e "Yüzer Havuz ve Sosyal Tesis" projesi

DOĞAL GÜZELLİĞİ İLE UĞRAK NOKTASI

Karapınar'ın doğal varlıklarından birisi olan Acıgöl yerli ve yabancı turistlerin uğrak yeri olarak dikkat çekiyor. Yeni yapılacak olan proje ile göle daha çok ziyaretçi gelmesi hedefleniyor. Yüzer havuz ile de yüzme bilmeyenlerin yüzmeyi öğrenmesi hedefleniyor.

Acıgöl’e "Yüzer Havuz ve Sosyal Tesis" projesi

52 BİN 893,92 METREKARE ARAZİ KARAPINAR BELEDİYESİNE TAHSİS EDİLDİ

Karapınar Belediyesi tarafından proje ile ilgili yapılan açıklamada, "Cumhurbaşkanlığı tarafından 19.03.2022 tarihinde "Nitelikli Doğal Koruma Alan" ilan edilen Acı Göl'ün halkımızın daha rahat kullanımını sağlamak için belediye tarafından yaptırılacak olan "Yüzer Havuz ve Sosyal Tesis" alanı yapmak için 52.893,92 metrekare yüzölçümlü arazisi Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından sosyal ve kültürel tesis yapılmak üzere Karapınar Belediyesine tahsisi gerçekleşmiştir. Yasal süreçlerin tamamlanmasıyla Yüzer Havuz ve Sosyal Tesis alanının yapım işlemine başlanılacaktır" ifadeleri kullanıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.