Konya'da mültecilerin hak ve yükümlülükleri semineri

Konya'da mültecilerin hak ve yükümlülükleri semineri

Sosyal Hizmet Merkezlerinin desteklenmesi projesi kapsamında Konya’da “Sığınmacı ve Mültecilere hak ve yükümlülükleri erişimi bilgilendirme semineri” gerçekleştirildi.

TC. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu'nun (UNFPA), birlikte yürüttüğü, Avrupa Birliği İnsani yardım ofisinin (ECHO) finanse ettiği koruyucu ve önleyici hizmetler kapsamında Sosyal Hizmet Merkezlerinin desteklenmesi projesi kapsamında Konya’da “Sığınmacı ve Mültecilere hak ve yükümlülükleri erişimi bilgilendirme semineri” Anemon Otel’de gerçekleştirildi.

Seminere sığınmacılar ve göçmenlerle dayanışma derneği, Konya çok yönlü destek merkezi de destek verdi. Seminer kapsamında Meram Sosyal Hizmet Merkezi proje ekibi, Konya İl Milli Eğitim müdürlüğü, Konya İl Sağlık Müdürlüğü, Konya İl Göç idaresi Müdürlüğü, Konya Büyükşehir Belediyesi, Konya Barosu, Konya İş Kur Müdürlüğü, Şiddet önleme ve izleme merkezi, Konya Kızılay Toplum sağlığı merkezi ve Sığınmacılar ve göçmenlerle dayanışma derneği yetkilileri katıldı.

Seminer saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başladı. Seminerin açılış konuşmasını yapan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Yardımcısı Zeki Şen, şunları söyledi. Suriye deki iç savaş nedeniyle Ülkemizde ve Konyamızda çok sayıda sığınmacı ve mülteciler var. Konyamız bu misafirlerimiz ağırlayan iller arasında ön sırada yer almaktadır. Konya 150 bine yakın sığınmacı ve mülteciyi konuk ediyoruz. Bakanlık olarak bizlere düşen görevleri yapmak adına taşın altına ellerimizi koyuyoruz. Sosyal Hizmetler merkezlerinin desteklenmesi adına Konya İl Müdürlüğü olarak 3 yıl önce başlatılan bu projeye gereken desteği vermekteyiz.” Dedi.

(UNFPA) İnsani Yardım Programı Güçlendirme Uzmanı Gül Erdost, “Konya’daki bu proje çalışmalarını yakından takip ediyor ve takdir ediyoruz. Birleşmiş Milletler nüfus fonu Dünya ve Türkiye aktif çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor. Türkiye’de Kamu kurumları ve STK lar ile işbirliğinde çalışmalarını sürdürüyor. 19 ilde 27 sosyal hizmet merkezinin projelerini destekliyoruz” dedi.

Konya SGDD İç Anadolu Bölgesi Koordinatörü Yardımcısı Ayşenur Gündüz” 1995 yılından bu yana dernek olarak tüm kamu kurumları, Avrupa Birliği ve Birleşmiş milletlerle yakından çalışmaktayız. Sığınmacılar ve mülteciler konusunda dernek olarak bizlere verilen görevi tam manasıyla yapma çalışmaktayız” dedi.

Açılış konuşmalarının tamamlanmasından sonra Kamu kurumları yönetici ve temsilcileri sunumlarını gerçekleştirdi.

Seminere Meram SHM’den yararlanan 75 kişi, Kamu Kurumlarından 50 kişi, olmak üzere toplamda 125 kişi, ve Sığınmacı ve göçmenlerle dayanışma derneği Konya çok yönlü destek merkezinden 75 kişi katılım sağladı.

Seminer Soru-Cevap bölümüyle sona erdi.

Etiketler :