Konya'da "Matematik Becerilerinin Dönüşümü" çalıştayı

Konya'da "Matematik Becerilerinin Dönüşümü" çalıştayı

Matematik Becerilerinin Dönüşümü Çalıştayı’nın açılış programı, Mevlana Öğretmenevinde gerçekleştirildi.

 

Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen, matematik öğretmenleri ve akademisyenlerin birlikte çalışmalar yapacağı Matematik Becerilerinin Dönüşümü Çalıştayı’nın açılış programı, Mevlana Öğretmenevinde gerçekleştirildi. “Konya’da Matematiği Sevdirmek Bizim Elimizde” sloganıyla başlayan çalıştayın açılış konuşmasını İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük yaptı. Konya’da akademisyenlerle işbirliği içerisinde çok önemli çalışmalar yürüteceklerini ifade eden Büyük, matematik dersinin hayatı kolaylaştırıcı bir özelliğinin olduğuna da dikkat çekti. Bütün dersler gibi matematikte de asıl olanın başarısızlığı değil başarıyı ölçmek olduğunu belirterek çalıştaya katılan öğretmenlerden bu bilinçle hareket etmelerini istedi. Milli Eğitim Bakanlığı Bakan Danışmanı Prof. Dr. Mustafa Yavuz’un Konya için çok büyük bir fırsat olduğunu söyleyerek, desteklerinden dolayı Bakan Danışmanı Yavuz’a, Selçuk ve Necmettin Erbakan Üniversitelerinden katkı sunan akademisyenlere ve çalıştayı organize edenlere de teşekkür etti.

Bakan Danışmanı Prof. Dr. Mustafa Yavuz da yaptığı konuşmada matematiğe sorun olarak değil, çözüm olarak bakmamız gerektiğini söyledi. Öğrencilerin genelinin matematiği çok önemli bulduklarını ama yeteri kadar başarı sağlayamadıklarını belirten Yavuz, bunun çözümünün matematiğe bu gözle bakmak olduğunu ifade etti. Önümüzdeki süreçte Milli Eğitim Bakanlığı ile Eğitim Fakülteleri arasında daha çok işbirliği olacağını da söyleyen Yavuz, bu çalıştayın bunun bir örneği olduğunu vurguladı.

Selçuk Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Kemal Aydın ve Necmettin Erbakan Üniversitesi Dr. Öğretim Üyesi Ali Osman Çıbıkdiken’in konuşmalarının ardından çalıştay programına geçildi. 

matematik-becerilerinin-donusumu--(1).jpg

 

Etiketler :