Konya'da Madde Bağımlılığı İle Mücadele Protokolü

Konya'da Madde Bağımlılığı İle Mücadele Protokolü

KONYA (AA) - Konya Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Necmettin Erbakan Üniversitesi ve Gül Madde Bağımlılarını Kurtarma ve Gençlik Derneğince madde bağımlılığının önlenmesi, bağımlıların...

KONYA (AA) - Konya Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Necmettin Erbakan Üniversitesi ve Gül Madde Bağımlılarını Kurtarma ve Gençlik Derneğince madde bağımlılığının önlenmesi, bağımlıların kurtarılmasına yönelik protokol imzalandı.

Derneğin Kurucu Başkanı Yakup Özkurt, Büyükşehir Belediyesinde gerçekleştirilen toplantıda, protokolün Konya ve Türkiye'de madde bağımlılığı yaşayanların kurtulmasına vesile olmasını diledi.

Konya Valisi Muammer Erol ise uyuşturucu ve diğer kötü alışkanlıklarla mücadelenin merkezi idarenin hizmet alanlarından birisi olduğunu, bu konuda başarılı olmak için yerelden ve sivil toplum kuruluşlarından konuyu sahiplenenler olması gerektiğini ifade etti.

Belediye, üniversite ve derneğin bu konuda sonuç alabilecek şekilde çalışma içinde olduklarını aktaran Erol, "Konya’daki bu fotoğraf önemli ve örnek olması gereken bir fotoğraf. Gönlü ve emeği birleştiren insanların ve kurumların yaptığı katkı ve desteklere teşekkür ediyorum" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek de madde bağımlılığının toplum için büyük bir felaket olduğunu, bütün dünyanın gündeminde olmasına rağmen bu felakete yakalanan çok sayıda insan olduğunu dile getirdi.

Gül Madde Bağımlılarını Kurtarma ve Gençlik Derneği’nin bu sıkıntıya düşenlere yönelik güzel çalışmalar yaptığını vurgulayan Akyürek, şunları kaydetti:

"Bizim de belediye olarak valiliğimiz koordinasyonunda üniversitemizin de katkıları ile rehabilitasyon merkezi oluşturmak, mesleki eğitim kursları düzenlemek, geleceklerini planlayacak imkanları sağlamak ve madde bağımlılığından kurtarılmaları için ne yapılması gerekiyorsa bunun fiziki şartlarını oluşturma konusunda kararlılığımız var. Protokolle derneğimizin faaliyet sahasını genişletecek altyapı oluşturacağız."

Konuşmaların ardından Erol, Akyürek, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü İzzet Güneş ve Gül Madde Bağımlılarını Kurtarma ve Gençlik Derneği Başkanı Özgür Öz arasında işbirliği protokolü imzalandı.

Kaynak:Haber Kaynağı