Konya'da karbonmonoksit zehirlenmesi

Konya'da karbonmonoksit zehirlenmesi

Sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenen 2 çocuk öldü, anne ve babası hastaneye kaldırıldı

KONYA (AA) - Merkez Karatay ilçesinde sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenen 2 çocuk öldü, anne ve babası hastaneye kaldırıldı.

Alınan bilgiye göre, ilçeye bağlı Köse Ali Mahallesi'nde imamlık yapan Mesut Eroğlu'nun vakit namazlarına gelmemesi üzerine şüphelenen mahalle muhtarı, ailenin evine gitti.

Kapası açık olan evden girdiğinde imam Mesut Eroğlu, eşi Gülsüm ve çocukları Nisa (4) ile Mahir Erdem Eroğlu'nun (1), sobanın etrafında hareketsiz şekilde yerde yattığını gören muhtar, durumu 112 Acil Servis ekiplerine bildirdi.

Kısa sürede olay yerine gelen sağlık ekipleri, ailenin çocukları Nisa ve Mahir Erdem'in yaşamını yitirdiğini tespit etti. Sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlendikleri belirlenen baba Mesut ve anne Gülsüm Eroğlu, ambulansla Aksaray Devlet Hastanesine kaldırıldı. Anne ve babanın hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi.

Mahalle Muhtarı Necati Çelik, hastanede gazetecilere yaptığı açıklamada, imam Mesut Eroğlu'nun dün namaz kıldırmak için camiye gelmediğini söyledi.

Bunun üzerine şüphelenerek Eroğlu ailesinin evine gittiğini anlatan Çelik, "Akşam evlerine gittiğimde pencereden televizyonlarının açık olduğunu gördüm. Televizyon izliyorlar düşüncesiyle içeri girmeden geri döndüm. Bu sabah da namaza gelmediğini öğrenince evine gittim. Evin kapısı açıktı. Yemek sofrası ortada, biri sağa yatmış biri sola yatmış, o halde buldum. Çocukların birini kanepede, diğeri annesinin kucağında buldum'' diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı