Konya'da kar yağışı

Konya'da kar yağışı

KONYA (AA) - Konya'nın Halkapınar ilçesinde kar kalınlığı ilçe merkezinde 60 santimetre, yüksek kesimlerdeki mahallelerde ise bir metreyi geçti.Dün akşam...

KONYA (AA) - Konya'nın Halkapınar ilçesinde kar kalınlığı ilçe merkezinde 60 santimetre, yüksek kesimlerdeki mahallelerde ise bir metreyi geçti.

Dün akşam saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı, ilçede yaşamı olumsuz etkiliyor.

İlçe merkezinde kar kalınlığı 60 santimetre, yüksek kesimlerdeki mahallelerde ise bir metreyi geçti.

Vatandaşlar, ev ve bahçelerinin önünü açmak için ellerinde küreklerle kar temizliği yapıyor.

Kar nedeniyle çok sayıda araç yollarda mahsur kaldı. Yolda kalan araçlar, ilçe halkının yardımıyla saplandıkları kardan çıkarılıyor.

Karayolları ile Konya Büyükşehir Belediyesi ve Halkapınar Belediyesi ekipleri de kar kürüme ve tuzlama çalışmalarını sürdürüyor.

Halkapınar Belediye Başkanı Fahri Vardar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, toplam 17 iş makinesi ile ekiplerin yol açma ve temizleme çalışmalarını sürdürdüğünü bildirdi.

Yüksek dağ mahallelerinden Yassıkaya Mahallesi'nde kar kalınlığının, 120 santimetreye ulaştığı bilgisini aldıklarını dile getiren Vardar, "İlk olarak okul ve sağlık ocakları gibi öncelikli yerlerde temizleme, açma çalışmalarına başladık. Tüm mahallelerimizde ve ilçe merkezimizde çalışmalarımız devam ediyor." dedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :