Konya'da kablo hırsızları çiftçileri isyan ettirdi

Konya'da kablo hırsızları çiftçileri isyan ettirdi

Tarımsal sulamanın yapıldığı Konya ve ilçelerinde elektrik trafolarında yapılan bakır tel hırsızlığı çiftçileri adeta isyan noktasına getirdi.

Tarımsal sulamanın yapıldığı Konya ve ilçelerinde elektrik trafolarında yapılan bakır tel hırsızlığı çiftçileri adeta isyan noktasına getirdi. Ahmet Demirbaş isimli tarımsal sulama yapan çiftçi, "hırsızlardan bıktık artık bir çözüm bekliyoruz" ifadesini kullanırken Mustafa Enes Öz isimli başka bir çiftçi ise "trafo kabloları çalınıyor, çiftçilik yapamıyoruz. Yeni kablolar takmakla başa çıkamıyoruz" diyerek bu konuda çözüm bulunmasını istediklerini ifade etti.  

kablo-hirsizlari--(2).jpg

ÇALMAKLA KALMIYOR TRAFOLARI ATEŞE VERİYORLAR

Ahmet Demirbaş isimli tarımsal sulama yapan çiftçi,  Son zamanlarda bu tür hırsızlık olayları çoğaldı" dedi. Kabloları yenilediklerini ve her seferinde ciddi anlamda zarara uğradıklarını belirten Demirbaş, "son zamanlarda bölgemizde belki onlarca hırsızlık olayı yaşandı. Tarlalarımızı suladığımız motorların, trafoların bakır kablolarını çalıyorlar. Başa çıkamıyoruz. Yakalanan hırsızlar yeterli cezayı almıyorlar. Hırsızlar çalmakla kalmıyor, bazı trafoları da ateşe veriyorlar. Çiftçi mağdur köylerde çalınmadık kablo kalmadı, çalınan malzemenin değeri 200 lira gibi ama yerine getirmesi daha yüksek maliyetleri buluyor. Jandarma'ya ve Emniyet'e sesleniyoruz. Bunlara artık dur denilsin köylü mağdur arazide yatıyor." şeklinde konuştu.

kablo-hirsizlari--(1).jpg

İSPATLAYAMADIĞIMIZ İÇİN HIRSIZ SERBEST BIRAKILDI

Mustafa Enes Öz isimli çiftçi ise, "Bizim köyde kablo çalındı 12 metre kablo gitti hırsız bakırını alıyor hurdacıya 100 liraya satıyor biz 1000 liraya taktırdık Hırsız yakalandı şikayetçi olduk İspatlayamadığımız için de serbest bırakıldı Konya Altınekin'de bizim gibi mağdur olan en az 100 kişi var. Bir an önce çözüm bulunsun diyerek yetkilere seslendi.

ÖNLEM ALINMAZSA BİRİLERİNİN BAŞI BELAYA GİRECEK

Tarımsal sulama yapan diğer üreticiler ise onlarca hırsızları yakalamanın güç olduğunu ancak yakalansa bile yeterli cezai müeyyide uygulanmadığından dert yandı. Yetkililere seslenen çiftçiler, "bir gün köyümüzden birilerinin başı belaya girecek diye korkuyoruz, çünkü hırsızlar silahlı olabilir" şeklinde konuştular.

kablo-hirsizlari--(3)-001.jpg

GECE NÖBET TUTUYORLAR

Öte yandan hırsızlık olaylarına karşı önlem almaya çalışan çiftçiler, tarlalarının başında nöbet tutuyorlar. Trafolardaki kabloların çalınma endişesinden dolayı gece evlerine gidemediklerini söyleyen çiftçiler, "şüpheli bir araç bir hareket gördüğümüz jandarmaya haber veriyoruz. Nöbet tutmaktan başka çaremiz yok. Bazı arkadaşlarımız da gece belirli aralıklarla ellerinde silahlarıyla geziyorlar" dedi.

M. Ali Elmacı-Memleket

Etiketler :