Konya'da İstihdama Yeni Bir Kapı

Konya'da İstihdama Yeni Bir Kapı

Konya Ticaret Odası (KTO) Mesleki Eğitim Merkezi, 81 alan ve dalda sunduğu eğitimlerine bir yenisini daha ekledi.

Konya Ticaret Odası (KTO) Mesleki Eğitim Merkezi, Türkiye'nin sanayideki yükselişine destek olmak amacıyla 81 alanda sunduğu eğitimlere bir yenisini daha ekledi. KTO Teknoloji ve Eğitim Kampüsü içinde Kazan ve Basınçlı Kap Sanayicileri Derneği ile kurulan "Kazan ve Basınçlı Kaplar" atölyesi, gerçekleştirilen açılış töreninin ardından faaliyete geçti.

Açılış törenine Kazan ve Basınçlı Kap Sanayicileri Derneği Başkanı Cem Özyıldırım, Konya Ticaret Odası (KTO) Başkanı Selçuk Öztürk ve yönetim kurulu üyeleri katılım gösterdi. Dernek Başkanı Özyıldırım, konuşmasında güvenlik ve enerji tasarrufunda cihaz operatörlerinin önemine vurgu yaparak, yeni atölyenin Konya ve Türk sanayisine hayırlı olmasını diledi.

KTO Başkanı Selçuk Öztürk ise atölyenin istihdamın artırılması ve nitelikli iş gücünün desteklenmesi adına önemli bir adım olduğunu belirtti. Öztürk, Türkiye'nin sanayideki başarısına vurgu yaparak, mesleki eğitimin bu başarıda kilit bir rol oynadığını vurguladı. KTO Mesleki Eğitim Merkezi'nin Milli Eğitim Bakanlığı ile işbirliği içinde yürütüldüğünü söyleyen Öztürk, bu işbirliğinin Türkiye'nin mesleki ve teknik eğitimde yeni bir dönemi başlatması için önemli olduğunu ifade etti.

Atölyede yer alan uzman eğitmenler, katı yakıt kazanı, buhar jeneratörü, kızgın yağ kazanı, sıcak su kazanı ve kombi gibi çeşitli kazanları kullanarak kursiyerlere sektöre özgü uygulamalı eğitimler sunacak. Kursiyerler, aldıkları eğitimlerin yanı sıra "KARSEM", "Mesleki Yeterlilik Kurumu" ve TÜRKAK akreditasyon süreçlerini tamamlayarak ulusal olarak tanınan yeterlilik sertifikaları alabilecekler. Bu sertifikalar, öğrencilere sektörde istihdam avantajı sağlayarak kariyerlerine güçlü bir başlangıç yapma fırsatı sunacak.

Konya'da İstihdama Yeni Bir Kapı

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.