Konya'da işkenceci kocasını öldüren kadına 15 yıl hapis

Konya'da işkenceci kocasını öldüren kadına 15 yıl hapis

Konya’da geçen yıl yanlarında çalışan işçiyle gönül ilişkisi yaşadığı gerekçesiyle kendisini eve kapatarak 4 gün boyunca işkence ve cinsel saldırı uyguladığı iddia edilen kocasını tabancayla vurarak öldüren kadın 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Konya 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen cinayet duruşması davasına tutuklu sanık eşini kasten öldürme suçundan yargılanan T.G., sanık ve maktul yakınları ile taraf avukatları katıldı. Müşteki ve sanık avukatlarının savcının esasa ilişkin mütalaasına itirazlarını sunmalarının ardından mahkeme heyeti dosyayı karara bağlayacağını belirtti. Mahkeme heyeti önce ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdiği T.G.’ye haksız tahrik ve iyi hal indirimi uygulayarak kadının hapis cezasını 15 yıl olarak açıkladı.

Olay, 2014 yılı Haziran ayı içerisinde İçeri Çumra Mahallesi Astım Yaylası’nda müstakil bir evde meydana gelmişti. İddiaya göre, çiftçilikle uğraşan Ömer G. (33) 11 yıllık karısı T.G.’nin (27) yanında çalışan A.E ile kendisini aldattığını telefon mesajıyla öğrenmesinin ardından karısını yayla evine götürerek işkence uyguladığı öne sürülmüştü. Ömer G. iki çocuğunun annesini 4 gün boyunca eve kilitleyerek aç ve susuz bırakmış, eziyetlere daha fazla dayanamayan T.G. ise kocasını tabancayla vurarak öldürmüştü. T.G. kocasını vurduktan sonra gittiği kayınpederinin evinde jandarma tarafından gözaltına alınmıştı.