Konya'da il koordinasyon kurulu toplantısı yapıldı

Konya'da il koordinasyon kurulu toplantısı yapıldı

Konya Valisi Canbolat:- "(FETÖ'nün darbe girişimi) Bu memlekete reva gördükleri muameleyi Yunan olsa, İsrail olsa yapmazdı herhalde. Bu, millete yapılacak muamele değil"

KONYA (AA) - Konya Valisi Yakup Canbolat, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin, "Bu memlekete reva gördükleri muameleyi Yunan olsa, İsrail olsa yapmazdı herhalde. Bu, millete yapılacak muamele değil." dedi.

Canbolat, Konya Büyükşehir Belediyesi Meclis Binası'nda düzenlenen temmuz ayı İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, 15 Temmuz'da yaşanan darbe girişimine değindi.

O akşam yaşattıklarından dolayı, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nı (FETÖ/PDY) koordinasyon kurulu olarak kınadıklarını belirten Canbolat, şunları kaydetti:

"Bu memlekete reva gördükleri muameleyi Yunan olsa, İsrail olsa yapmazdı herhalde. Bu, millete yapılacak muamele değil. Bunları şiddetle kınıyoruz. Yine 15 Temmuz akşamından itibaren sivil vatandaş, polis ve askerlerimiz şehit oldu. Şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Yakınlarına başsağlığı, yaralılara da acil şifalar diliyoruz. Dün Mardin Kızıltepe'de şehit olan polis Ramazan Akyürek kardeşimize de Allah'tan rahmet, yakınlarına sabırlar diliyoruz."

Vali Canbolat başkanlığında, kaymakamlar, belediye başkanları, yatırımcı kuruluşların bölge ve il müdürlerinin katıldığı toplantıda, 2016 yılı yatırımları ve projeler, yatırımcı kuruluşlar tarafından anlatıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :