Konya'da 'İftar Trafiği' Kabusu

Konya'da 'İftar Trafiği' Kabusu

Ramazan Ayı'nın ilk günlerinden bu yana Konya'da iftar saatlerinde yaşanan trafik yoğunluğu kâbusa dönüştü. Şehrin önemli arterleri kilitlenirken, çözüm arayışları devam ediyor.

Yollar İftara Yetişmek İsteyen Sürücülerle Doluyor

Ramazan Ayı'nın üçte biri geride kalırken, Konya'da iftar saatlerinde yaşanan trafik yoğunluğu dikkat çekiyor. Özellikle devlet kurumlarının mesai saatlerinin özel sektörle çakışması ve özel araç kullanımının yaygın olması, şehrin önemli arterlerini kilitlenmesine neden oluyor.

konya-iftar-vakti-trafik-1.jpg

Akıllı Trafik Sistemi Yetersiz Kalıyor

Konya'da kullanılan Akıllı Trafik Sistemi, yoğunluk yaşanan trafik lambalarının tahliyesi için süre ayarlamaları yapıyor. Ancak bu sistem bile artan trafik yoğunluğuna karşı yetersiz kalıyor.

konya-iftar-vakti-trafik-2.jpg

Özellikle İstanbul Yolu Bosna Hersek istikametinde yaşanan "kaynak yapma" alışkanlığı, trafiğin kilitlenmesine neden olan önemli faktörlerden biri.

konya-iftar-vakti-trafik-3.jpg

4 Şeritli Yol Tek Şeride Düşüyor

Sırasını beklemek istemeyen sürücüler, Elmalılı Hamdi Hoca Caddesi ve otogarın bulunduğu Halil Ürün Caddeleri'nin bulunduğu kavşaklara Bosna Hersek istikameti üzerinden kaynak yapmaya çalışıyor.

konya-iftar-vakti-trafik-4.jpg

Bu durum ise ana güzergahtaki sürücülerin davranışını değiştiriyor. Kavşaktan dönmek isteyen araçların önüne geçmeye çalışan sürücüler, 4 şeritlik yolun tek şeride inmesine ve kavşağa girmeye çalışan araçların ilerleyememesine yol açıyor.

konya-iftar-vakti-trafik-5.jpg

Polis Ekipleri Kavşaklarda Görev Yapıyor

Konya Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler Ramazan Ayı'nın ilk gününden bu yana kritik kavşaklarda görev alıyor. Sürücülerin yaşadığı sorunlara anında müdahale eden ekiplerin bu çabası da vatandaşların alışkanlıklarını etkileyemiyor.

konya-iftar-vakti-trafik-7.jpg

Çözüm Aranıyor

Konya'da iftar saatlerinde yaşanan trafik yoğunluğuna çözüm arayışları devam ediyor. Özel sektörde vardiya sistemi uygulamasının yaygınlaştırılması, toplu taşımanın teşvik edilmesi ve sürücülerin trafik kurallarına uymasının sağlanması gibi çözümler öneriliyor.

konya-iftar-vakti-trafik-8.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.