Konya'da havalar ısınıyor mu? İşte bir haftalık hava durumu...

Konya'da havalar ısınıyor mu? İşte bir haftalık hava durumu...

Yurdun iç ve batı kesimlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde görülecek yağışların, Marmara'nın güney ve doğusu, Ege, Batı Karadeniz'in batısı ile Kastamonu ve Eskişehir çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Yapılan son değerlendirmelere göre; Yurdun iç ve batı kesimleri ile Kars ve Ardahan çevrelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde görülecek yağışların, Marmara'nın güney ve doğusu, Ege, Batı Karadeniz'in batısı ile Kastamonu ve Eskişehir çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklığının Batı bölgelerde 3 ila 5 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın, Güney Ege, Batı Akdenizin iç kesimleri, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadenizin iç kesimleri ile yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli (30-60 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

KONYA METEOROLOJİ BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ AÇIKLAMASI

Değerlendirme ve Uyarı Yapan Merkez   : Meteoroloji 8.Bölge (Konya) Müdürlüğü Bölge

Tahmin ve Uyarı Merkezi (BTUM Birimi)

Beklenen Meteorolojik Hadise        : Kuvvetli Rüzgar, Fırtına ve Gökgürültülü Etkili Sağanak Yağış

Genel Durum Değerlendirmesi       : Bölgemizin bu gece saatlerinden itibaren Orta Akdeniz üzerinden gelen yağışlı bir sistemin etkisine gireceği tahmin ediliyor.

 

27.05.2015 Çarşamba : Bölge genelinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği, Rüzgarın da güneyli yönlerden kuvvetli ve fırtına (60-80 km/saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

28.05.2015 Perşembe : Bölgenin kuzeydoğu ve doğu kesimlerinin (Aksaray ve Niğde) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

29.05.2015 Cuma : Bölge genelinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği ve yağışların        yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

Yağışlı sistemin hafta sonunda da bölgemizde etkili olmaya devam edeceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığının yağışlarla birlikte yarın (Çarşamba) dan itibaren hafta sonuna kadar 4 ila 8 derece arasında azalacağı tahmin ediliyor.

Bu hafta görülecek kuvvetli gök gürültülü sağanak yağışların meydana getirebileceği ani sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar ve hortum riski ile fırtınaya karşı vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olmaları tavsiye olunur.

 

Beklendiği yerler                               : Konya-Karaman-Aksaray ve Niğde İl ve İlçeleri

 

Uyarı Periyodu                                  :27/05/2015 03.00 Lokal ile 31/05/2015 20.00 Lokal

 

Oluşması Muhtemel Riskler   : Ani Sel - Su Baskını - Heyelan - Ulaşımda Aksamalar - Yıldırım - Çatı Uçması - Ağaç veya Direklerin Devrilmesi

untitled-1-copy-074.jpg

Etiketler :