Konya’da hava sıcaklıkları mevsim normalleri üzerinde

Konya’da hava sıcaklıkları mevsim normalleri üzerinde

Meteoroloji 8. Bölge Müdürlüğü Bölgesel Tahmin Merkezi, Konya ve çevresinde Nisan ayında sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyrettiğini açıkladı. Önümüzdeki günlerde ise yağışlı sistemle birlikte hava sıcaklıklarında düşüş bekleniyor.

Konya ve Çevresinde Nisan Ayı Sıcaklıkları Mevsim Normallerinin Üzerinde

Meteoroloji 8. Bölge Müdürlüğü Bölgesel Tahmin Merkezi, Konya ve çevresinde Nisan ayında sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyrettiğini bildirdi. Teknik Şef Hayati Alkan, yapılan ölçümler sonucunda bölgenin Orta Akdeniz üzerinden gelen yağışlı hava dalgasının etkisi altında olduğunu belirtti.

Konya’da hava sıcaklıkları mevsim normalleri üzerinde

Alkan'a göre, hava sıcaklıklarının yükseliş trendinde olduğu ve Mayıs ayında da Nisan ayındaki gibi mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği gözlemlendi. Ancak önümüzdeki günlerde yağışlı bir sistemle birlikte hava sıcaklıklarında yaklaşık 10 dereceye kadar bir düşüş bekleniyor. Bu düşüşün ardından ise yeni hafta ile birlikte sıcaklıkların tekrar artması tahmin ediliyor.

Çarşamba günü Konya'nın batı kesimlerinde, Perşembe ve Cuma günleri ise sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Özellikle Cuma günü bölgenin kuzey kesimlerinde yağışların yerel olarak etkili olması öngörülüyor. Bu nedenle bölge sakinlerine dikkatli olmaları konusunda uyarıda bulunuldu.

Konya’da hava sıcaklıkları mevsim normalleri üzerinde

Alkan, güneyli rüzgarların etkisiyle toz taşınımının gerçekleşmesini beklediklerini ve yağışla birlikte çamur şeklinde bir yağışın olabileceğini belirtti. Sıcaklıkların hafta sonunda mevsim normalleri ve altında seyredeceğini, ancak önümüzdeki haftadan itibaren tekrar yükseleceğini söyledi.

Sonuç olarak, bölgedeki sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği ve yağışların yerel olarak kısa süreli etkili olacağı vurgulanıyor. Vatandaşlardan özellikle Cuma günü dikkatli ve tedbirli olmaları isteniyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.