Genç Erkekler Basketbol Avrupa Şampiyonası

Genç Erkekler Basketbol Avrupa Şampiyonası

Konya’da Genç Erkekler Avrupa Şampiyonası, Yunanistan – Bosna Hersek ve İtalya – Letonya karşılaşmalarıyla başladı.

Konya’da Genç Erkekler Avrupa Şampiyonası, Yunanistan – Bosna Hersek ve İtalya – Letonya karşılaşmalarıyla başladı.

Konya Büyükşehir Belediyesi Spor ve Kongre Merkezi’nde ana salonda oynanan karşılaşmada Yunanistan, Bosna Hersek’i 78-69’luk skorla mağlup etti. Oyunun başında iki takımda hücumda skor bulmakta zorlanırken, denge de bozulmadı. Charalampopoulos’un hücumdaki liderliğiyle ilk periyotu 17-13 önde tamamlayan Yunanistan, ikinci periyotta bir ara 23-26 geri düşmesine karşın ilk yarı sonunda durumu 36-31’e getirdi. Üçüncü çeyrekte oyunu sertleştiren ve savunmayı ön plana çıkartan Bosna Hersek, bir kez daha oyunda dengeyi yakaladı. Ancak ikili oyunlarla hücumları iyi değerlendiren Yunanistan, maçın dördüncü çeyreğine girilirken 8 sayılık fark yakaladı (57-49). Maçın dördüncü çeyreğinde de aradaki farkın kapanmasına izin vermeyen Yunanistan, karşılaşmadan 78-69 galibiyetle ayrıldı.

Mavi Beyazlılar adına Vasileios Charalampopoulos 21 sayı- 10 ribaund- 4 asistle double double yaparken, Dimitrios Stamatis de 16 sayıyla maçı tamamladı. Bosna Hersek’te ise Edin Atic 22 sayı- 3 ribaund ile takımının en etkili ismi oldu.

Diğer salonda oynanan karşılaşmada ise İtalya, Letonya karşısında maçtan 72-55 galibiyetle ayrıldı. Oyuna iyi başlayan ve ilk 3 dakika içerisinde 7-0’lık seri yakalayan Letonya, rakibinin Mussini ile bulduğu sayılar sonrasında temposunu kaybetti. İlk çeyreği 19-19 eşitlikle tamamlanan karşılaşmanın ikinci periyotunda Flaccadori ve Mussini ikilisiyle skor üreten İtalya, devreyi de 36-32 önde kapattı. Üçüncü çeyreğin başlamasıyla birlikte savunmadaki direncini arttıran ve 5 dakika boyunca potasında sadece iki sayı gören İtalya, 18 sayılık farkı yakaladı (52-34). Karşılaşmanın son periyotuna 60-45 üstün giren İtalya, rahat bir oyun sergilediği mücadeleyi 72-55’lik skorla kazandı.

 

D Grubu mücadelesinde Sırbistan, Rusya’yı skorla mağlup etti. Baskılı savunmasıyla ilk dakikalarda rakibini top kayıplarına zorlayan Sırbistan, 13-3’lük skorla 10 sayılık farkı yakaladı.  Bu dakikadan sonra oyunda toparlanan Rusya, skorda da aradaki farkı da eritti. İlk periyotu 21-15 önde tamamlayan Sırbistan, Marinkovic ve Lazarevic ikilisiyle hızlı hücumları değerlendirirken, Rusya da Shantaley ve Zherdev ile basketler buldu. Devre sonunda soyunma odasına 40-31 üstün giden Sırbistan, maçın ikinci yarısında kontrolü tamamen eline aldı. Üçüncü periyot sonunda durumu 63-44 yapan Sırbistan, karşılaşmadan da 79-53 galibiyetle ayrıldı.


Sırbistan’da Stefan Lazarevic 13 sayı- 9 ribaund, Danilo Ostojic 13 sayı- 3 ribaund ve Nikola Pavlovic de 11 sayı- 3 ribaund- 3 asistle oynadı. Hücumda çok zorlanan ve sadece 53 sayıda kalan Rusya’da ise Ilia Karpenkov 15 sayı- 4 ribaund ile takımının en etkili ismi oldu.

Günün en keyifli maçlarından biri olan B Grubu karşılaşmasında Litvanya, Fransa’yı 75-72 ile geçmeyi bildi. Oyuna hızlı başlayan Varnas ile sayılar bulan Litvanya, Sabonis’in de basketiyle 4.dakikada 11 sayılık farkı yakaladı (4-14). Hücumda toparlanmasına karşın savunmada rakibinin sayılarına engel olamayan Fransa, ilk periyotu 15-24 geride tamamladı. İkinci çeyrekte savunmadaki direncini arttıran Fransa, özellikle pota altından kolay sayı yemedi. 15.dakikada Smock’un smacıyla 31-30 geri düşen Litvanya, bu basketin ardından 13-7’lik seri yakaladı ve devreyi de 38-43 önde tamamladı. Mücadelenin ikinci yarısında özellikle pota altından Sabonis’i etkili kullanarak hücumları iyi değerlendiren Litvanya, üçüncü periyotu 48-54 üstün geçerken, maçın son dakikaları büyük bir çekişmeye sahne oldu. Bitime 50 saniye kala 73-72’lik skorla farkı 1 sayıya indiren Fransa, yakaladığı fırsatı değerlendiremeyince maçı Litvanya 72-75’lik skorla kazandı.

Litvanya adına Domantas Sabonis 21 sayı- 12 ribaund- 3 asistle double double yaparken, Martynas Varnas da 18 sayı- 2 ribaund- 1 asistle maçı tamamladı. Fransa’da ise Etienne Ory 13 sayı- 3 ribaund- 3 asistle oynarken, Alpha Kaba da 12 sayı- 7 ribaund ile mücadeleyi noktaladı. 

İtalya’da Diego Flaccadori 22 sayı- 8 ribaund- 3 asist ve Frederico Mussini de 24 sayı- 5 ribaund- 3 asistlik istatistikleriyle ön plana çıktılar. Letonya’da ise Ervins Meznieks 17 sayı- 9 ribaund ile maçı tamamladı.