Konya'da Gazze için "bir kova kum kampanyası"

Konya'da Gazze için "bir kova kum kampanyası"

Konya'da AK Partili gençler, "bir kova kum kampanyası"na destek verdi

 ALS hastalığını gündeme getirmeyi amaçlayan ve dünyada hızla yayılan "bir kova buz" etkinliğinin ardından Konya'da AK Partili bir grup, İsrail'in saldırılarına maruz kalan Gazze'deki Filistinlilerin dramına dikkati çekmek için başlatılan "bir kova kum kampanyası"na destek verdi.

AK Parti Karatay Gençlik Kolları Başkanı Muhammed Said Çelik, özel bir yurdun bahçesinde yaptığı basın açıklamasında, İsrail'in Gazze saldırılarında enkaz altında kalan masum sivillerin dramına dikkati çekmek için bir araya geldiklerini söyledi.

İHH Gazze Temsilcisi Mehmet Kaya'nın, Gazze'de yıkılan binanın önünde başlattığı bir kova kum dök kampanyasına destek verdiklerini aktaran Çelik, uluslararası kamuoyunun Gazze'de yaşananlara kayıtsız kaldığını vurguladı.

Gazze'de İsrail saldırılarında yıkılan binaların enkazı altında yüzlerce masum sivilin kaldığına işaret eden Çelik, şöyle konuştu:

"Bu saldırılarda çocukların, kadınların ve masumların sesini duymayan; bürokratlar, sanatçılar ve tanınmış simalar, sanal ortamda başlatılan bu kampanyaya destek vermek için birbiriyle yarışmaktadır. ALS hastalarına Allah'tan şifa diliyoruz. Fakat Gazze'de uygulanan katliamını da insanların görmelerini istiyoruz. Gazze'ye sahip çıkmak boynumuzun borcudur. Saldırıların neden olduğu enkazların altında can veren Filistinli kardeşlerimizin acısını hissetmek mümkün değil ama en azından bu katliama dikkati çekmeyi hedefliyoruz."

Çelik, milletvekillerini de kampanyaya bir kova kumla destek vermeye çağırdı. Açıklamanın ardından grup üyeleri, kovaların içinde bulunan kumları başlarından aşağı döktü. 

Kaynak:Haber Kaynağı