Konya'da fotoğrafın tarihine 'siyah beyaz' yolculuk

Konya'da fotoğrafın tarihine 'siyah beyaz' yolculuk

Türkiye'nin ilk fotoğrafçılarından Kılıkçı'nın fotoğraf stüdyosunu ziyaret edenler, fotoğraf sanatının tarihinde kısa bir yolculuğa çıkıyor.

Konya'da, Türkiye'nin ilk fotoğrafçılarından Hasan Behçet Kılıkçı'nın kullandığı ayaklı fotoğraf makinesi ve asırlık ekipmanlarla oluşturulan fotoğraf stüdyosunu ziyaret edenler, fotoğraf sanatının tarihinde kısa bir yolculuğa çıkıyor.

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Ahmet Rasih İzzet Koyunoğlu Müzesi'nde kurulan stüdyoda, Kılıkçı'nın 1917 yılında açtığı ve Anadolu'nun en eski fotoğrafçı dükkanlarından olan iş yerinde kullandığı ekipmanlar sergileniyor.

FOTO GALERİ

Günümüzde kullanılmayan 1930 model fotoğraf makinesi, Kılıkçı'nın stüdyosundan getirilen ahşap sandalye ve ahşap çerçeveli boy aynası, rötuş kalemleri, filmler, büyüteç, hassas terazi ve filmleri banyo etmek için kullanılan ilaçlar gibi dönemi yansıtan unsurlar, fotoğraf tutkunlarına nostaljik anlar yaşatıyor.

Yaklaşık 3 ay önce kurulan stüdyoda ücretsiz olarak çekilen siyah beyaz fotoğraflar, 30 dakika içerisinde karanlık odada banyo edilip basılarak ziyaretçilere hediye ediliyor.

FOTO GALERİ