Konya'da Fetö'nün Okulu, Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'ne Dönüştü

Konya'da Fetö'nün Okulu, Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'ne Dönüştü

Konya’nın Beyşehir ilçesinde, FETÖ’nün darbe girişiminin ardından yürütülen soruşturma kapsamında kayyum ataması yapılarak mühürlenip kapatılan özel okul, bundan sonra devlet okulu olarak faaliyet gösterecek.

Konya'nın Beyşehir ilçesinde, FETÖ'nün darbe girişiminin ardından yürütülen soruşturma kapsamında kayyum ataması yapılarak mühürlenip kapatılan özel okul, bundan sonra devlet okulu olarak faaliyet gösterecek.

 

Beyşehir'de yürütülen soruşturma kapsamında mülkiyeti hazineye geçirilen özel okulun binaları yeni dönemde Beyşehir Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak eğitim faaliyetlerine devam edecek. Okulun yeni levhası da Beyşehir Belediyesi'ne ait iş makineleri tarafından binanın dış cephesine yerleştirildi.

 

Kaymakam Vekili Kadir Ulusoy ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa Konuk'la birlikte okulu ziyaret eden Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, mahalle sakinleriyle de istişarede bulundu. Özaltun, burada yaptığı açıklamada, 15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından ülke genelindeki tüm FETÖ'ya ait eğitim kurumlarına ait binalara atanan kayyum tarafından el koyulduğunu belirterek, "Bu binalar hazineye devroldu. Devrolduktan sonra da yeni eğitim-öğretim dönemine yetişmesi için seferber olan İlçe Milli Eğitim Müdürümüz ve beraberindeki ekibinin üstün gayret ve çalışmasıyla birlikte burası dün Özel Gönül İlkokulu iken, bugünden sonra ise şükürler olsun ki yeni eğitim öğretim döneminde Beyşehir Kız İmam Hatip Lisesi olarak faaliyet gösterecek. Bu konuda emeği geçen tüm yetkililerimize ve güvenlik güçlerimize teşekkür ediyorum" dedi.

 

Beyşehir Kaymakam Vekili Kadir Ulusoy da, 15 Temmuz gecesi FETÖ'ye bağlı örgüt üyelerinin Türkiye genelinde yapmaya çalıştığı darbe kalkışmasının, milletin feraseti, duyarlılığı ve vatan sevgisi sayesinde başarısızlıkla sonuçlandığını belirterek, "Bunun için milletimize şükran borçluyuz. Ayrıca, tüm Türkiye genelinde kamu, kurum ve kuruluşlarımızla ve personelimizle, bu yapıya bağlı olan okul, dernek, sendika ve bunlara üye olan şahıslarla ilgili gerekli adli ve idari soruşturmalar tüm hızıyla devam etmektedir ve devam edecektir. Bugün burada Özel Gönül İlkokulu'nun, Kız Anadolu İmam-Hatip Lisesi olmasının sonucu olarak, bunun meyvelerini almaya başlamış olduğumuzun bir göstergesidir. İnşallah bu çalışmalarımızın devamı gelecek. Önemli olan görüşlerimiz değil, önemli olan devlet, millet ve bayrağımızdır. Bunun için de gerekli olan ne ise yapılacaktır. Bu örgütle ilgili de tüm Türkiye genelinde çalışmalar devam edecektir, hiç aksatılmayacaktır, ta ki bu örgütün bir üyesi, bir ferdi kalmayana dek. Bu darbe ile ilgili olan gerek askerin içindeki hain teröristler olsun, gerek diğer sözde sivil toplum kuruluşlarındaki hainler olsun, bunlarla ilgili her türlü işlem yapılacaktır. Milletimiz bundan da emin olsun" diye konuştu.

iha