Konya'da FETÖ'den aranan doktor sınırda yakalandı

Konya'da FETÖ'den aranan doktor sınırda yakalandı

Edirne'de Yunanistan'a kaçma girişiminde bulunan 3 Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) şüphelisinden biri tutuklandı.Sınırda, 54. Mekanize...

Edirne'de Yunanistan'a kaçma girişiminde bulunan 3 Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) şüphelisinden biri tutuklandı.

Sınırda, 54. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı'na bağlı askerlerce yakalanan ve Adıyaman 2. Ağır Ceza Mahkemesinin kararı ile "Silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan hakkında arama kararı bulunduğu tespit edilen Tuba O. (27), Edirne Jandarma Komutanlığındaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

KHK ile kapatılan örgütle bağlantılı okulda öğretmenlik yapan Tuba O, çıkarıldığı mahkemece "Silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan tutuklandı.

Yakalananlar arasında yer alan Şanlıurfa Ceylanpınar Toplum Sağlığı Merkezinde pratisyen doktor olarak görevli iken açığa alınan, Konya 2. Sulh Ceza Hakimliğince hakkında arama bulunduğu öğrenilen Muhsin K. (28) ise soruşturmanın sürdüğü Konya'ya sevk edildi.

İzmir Ağır Ceza Mahkemesi'nce hakkında "Silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan dava açılan Burak O'nun ise jandarmadaki işlemi sürüyor.

-Olay

54. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı'na bağlı "Hudut kartalları" diye anılan Hudut Birliği askerleri, devriyeleri sırasında Yunanistan'a geçme girişimindeki 3 kişiyi tespit etmiş, yakalananların FETÖ üyeliğinden aranması bulunan KHK ile ihraç edilen doktor Muhsin K. (28), KHK ile kapatılan örgütle bağlantılı okulda öğretmenlik yapan Tuba O. (27) ile yazılımcı Burak O. (33) oldukları belirlenmişti.

 

 

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :