Konya'da FETÖ İle İltisaklı Bakımevleri Kapatıldı

Konya'da FETÖ İle İltisaklı Bakımevleri Kapatıldı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca yapılan incelemelerde, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) iltisakı bulunduğu belirlenen 45 özel kreş ve gündüz bakımevi kapatıldı. Bu kapsamda Konya'da 5 adet özel bakımevi kapatıldı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminin ardından FETÖ/PDY yapılanmasıyla mücadele çerçevesinde yayımladığı genelge kapsamında, Bakanlığın denetiminde bulunan kurum ve kuruluşlar ile hizmet modellerine yönelik yürütülen incelemeler devam ediyor. 15 Temmuz'dan bu yana tüm kurum ve kuruluşları ile hizmet modellerini mercek altına alan Bakanlık, çocukların beynini küçük yaştan itibaren yıkamaya çalışan FETÖ'nün kreşlerdeki yapılanmasına geçit vermedi.

fetoi_kapama.jpg

KONYA'DA 5 BAKIMEVİNİN FAALİYETİ DURDURULDU

Yapılan incelemelerde, FETÖ ile iltisakı bulunduğu belirlenen 5 adeti Konya'da olmak üzere 45 özel kreş ve gündüz bakımevinin kapatılmasına karar verildi. Konya ve ilçelerinde faaliyet gösteren bakımevleri denetimleri sonrasında Özel Enva Çocuk Gündüz Bakımevi, Özel Gözbebeğim Gündüz Bakımevi, Özel Merve Ali Küçüksucu Gündüz Bakımevi, Özel Mehmet Nuran Koç Gündüz Bakımevi (Ereğli) Özel Gönül Gündüz Bakımevi (Beyşehir) olmak üzere 5 adet bakımevinin faaliyeti durduruldu.

cropped_content_fetoye-buyuk-darbe-artik-taze-beyinleri-mankurt-yapamayacaklar_i8r1gyapw2ufkk4.jpg

SOSYAL YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA VAKIFLARINA SIKI TAKİP

Öte yandan Bakanlık, 15 Temmuz darbe girişiminin sonrasında ihtiyaç sahiplerine yapılan yardımların merkezi konumunda olan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarını (SYDV) da sıkı incelemeye aldı. Bu kapsamda SYDV'lerde istihdam edilen ve FETÖ bağlantısı saptanan 237 kişinin iş akitleri ilgili mütevelli heyetlerince feshedildi. Aile ve Sosyal Politiklar Bakanı imzalı ve Ağustos 2016 tarihli genelge ile Bakanlığa bağlı tüm kurumlarda FETÖ ile mücadele sert bir şekilde devam ederken bazı isimler hakkında da tahkikatların sürdüğü öğrenildi.

M. Ali Elmacı-Memleket