Konya'da Erbakan'ı anma programı

Konya'da Erbakan'ı anma programı

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Konya Şube Başkanlığı tarafından vefatının 7. yıldönümünde Milli Görüş Lideri merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ı anma ve anlama programı düzenlendi.

 Bayır Diamond Otel'de gerçekleştirilen programa; Saadet Partisi Konya İl Başkanı Avukat Hasan Hüseyin Uyar, il başkan yardımcıları, parti Karatay İlçe Başkanı Ali Genç, Selçuklu İlçe Başkanı Mustafa Derbentli, AGD Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Korkmaz, AGD Konya Şube Başkanı Mehmet Parlak, Karatay Belediyesi Eski Başkanı Mehmet Şen Meram Belediyesi eski Başkanı Mustafa Özkan, SGK İl Müdürü Murat Mustafa Yavuz, İŞKUR İl Müdürü Emrah Keleş, Konya Sivil Toplum Platformu Başkanı Muhsin Görgülügil, Memur-Sen Konya Şube Başkanı Nazif Karlıer, Eğitim Bir-Sen 2 No'lu Şube Başkanı Şenol Metin, KONPADER Başkanı Ahmet Bestil, STK temsilcileri, AGD üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı. 910 kişilik salona bin 500'e yakın vatandaş katıldı. Programa konuşmacı olarak ise Prof. Dr. Sencer İmer, Doç. Dr. Mahmut Hakkı Akın ve Yrd. Doç. Dr. Necmettin Çalışkan katıldı. Program Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Ardından İstiklal Marşı okundu. Salondaki AGD'li gençler tarafından "Mücahit Erbakan" sloganları atıldı. Üzerinde 'Tek Çare İslam Birliği' yazılı pankart açıldı.

SİYASİ HAYATINDA ALDATMADI ALDATILMADI

Programda selamlama konuşmasını yapan AGD Konya Şube Başkanı Mehmet Parlak, merhum Erbakan Hocanın siyasi tarihinde bir kez olsun aldanmadığını ve kimseyi aldatmadığını belirtti.  Hocanın yetiştirdiği Milli Görüşçülerin Erbakan'ın yolundan gittiğini dile getiren Parlak, AGD ve Milli Gençlik Vakfı (MGV) olarak sorumluluklarının farkında olduklarının da altını çizdi. Parlak, daha sonra konuşmasını şöyle sürdürdü: " Hocamız, adil düzen, Faizsiz ekonomi diyordu. Maddi ve manevi kalkınma konusunda ne gerekiyorsa elinden geleni yapan Erbakan Hocamızın bize yüklediği bu sorumluluk anlayışını da aynen devam ettiriyoruz." Başkan Parlak'ın konuşmasının ardından Erbakan Hocanın hayatını anlatan bir sinevizyon gösterimi de katılımcılara izletildi.

HOCA MECBURİYETTEN SİYASETE GİRDİ

Yerli ve milli sanayileşme ve Erbakan konularındaki sunumunu gerçekleştiren Prof. Dr. Sencer İmer, Erbakan hocadan Türkiye'nin yeterince istifade etmediğini ifade etti. Erbakan ile tanışmasının 1994'lü yıllara dayandığını aktaran İmer, Hocanın mecbur kaldığı için siyasete atıldığını kaydetti.  "Hocanın hayalinde ne varsa ve bunları hayata geçirmek için yapmak istediği ne varsa hepsi engellendi" diyen Sencer, "Ağır sanayinin kurulması, Türkiye'nin güçlü bir ülke olması merhumun en büyük hayaliydi. Günümüz itibariyle İslam dünyası içler acısı bir durumda. Her bir Müslüman ülkesi başka bir gücün hakimiyeti altında. Erbakan Hocanın bir diğer ideali ise güçlü Türkiye öncülüğünde ümmete önder olmaktı. Hoca, Türkiye'yi pazar olarak kullanmak isteyenlerle mücadele etti. Hayalleri yarım kaldı. Dış borcumuza bakın. 130 milyardan 450 milyara çıktı. Niye bu kadar arttı dış borç? Sanayi yatırımı noktasında zayıf kalındığı için. Gerçekleri söylemekte fayda var. Dışa bağımlıyız. Uyanalım. Kendi kendimizi kandırmayalım. Kendi ülkemizde maraba durumuna düşmeyelim. Yerli üretim için Erbakan ömrünü harcadı. Ankara'dan Konya'ya hızlı trenle geldim. Kimse kendine pay biçmesin. Buraya Erbakan Hocanın hayalleri sayesinde geldim" açıklamalarında bulundu.

ŞEKER FABRİKALARINI KAPATMAYIN!

Bina yaparak, kanal yaparak ülkenin büyütülemeyeceğine değinen Sencer, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Üretime yatırım yapmak lazım. Şeker Fabrikaları'nı kapatmak istiyorlar. Ülke olarak 1 buçuk milyon ton civarında şeker üretiyoruz. Almanya'da 4 milyon ton şeker üretiliyor. Yahudi şirketi Cargill zamanında Bursa'da yer istedi, verdiler. Nişasta bazlı şeker (NBŞ) tüketiyoruz. Soruyorum bu millete yazık değil mi? NBŞ Avrupa'da kullanmak yasak. Sağlığımızla oynuyorlar, buna hayır dememiz lazım. Erzurum'daki Şeker Fabrika'sını kapattınız diyelim. Erzurum halkı ne ile geçinecek. Mesele sadece kâr, zarar değildir. Önemli olan sağlık ve mutluluktur. Erbakanın öğrencisi olduğunu söyleyenler bu gerçekten çok çok uzaktalar. Amacımız Erbakan Hocanın yarım bıraktığı işi tamamlamaktır."

ERBAKAN SİYASET EZBERİNİ BOZDU

Siyasi mücadele ve Erbakan konusunda konuşan Doç. Dr. Mahmut Hakkı Akın, 1969 yılında siyasete giren hocanın siyasette bir dönüm noktası olduğunu söyledi. Siyasette yıllar boyunca çok ismin değiştiğini hatırlatan Akın, şunları kaydetti: "Erbakanın siyaseti başka hiçbir kimsenin yaptığı siyasete benzemiyor. Hoca çok başarılı bir insandı. Başını çektiği hareketinin bir temeli vardı. Kariyerini bırakıp, siyasete girdi. Siyasetin ezberi, hocanın siyasete girmesiyle  bozuldu. Çok partili hayata geçiş 45'te değil, aslında 1969'da olmuştur. Siyaset tarihinde üzerine bu kadar gelinen ama bu baskılara rağmen yılmayıp yoluna devam eden başka bir siyasi tanımadık."

DAVASINDAN BİR MİLİM BİLE SAPMADI

Manevi kalkınma ve Erbakan konuları ile ilgili konuşmasını yapan Yrd. Doç. Dr. Necmettin Çalışkan da "Hocamız önce ahlak ve maneviyat sloganını kullandı" diye konuştu.  Erbakan'ın siyasi ve fenni bir deha olduğunu belirten Çalışkan,  Erbakan'ın maneviyat ile maddiyatı hiç birbirinden ayırmadığını konuşmalarına ekledi.  Çalışkan, "21. yüzyıla damgasına vuran bir adamdı Erbakan. İnsanlara İslam’ın sadece bireysel ibadetlerden mevcut olmadığını gösterdi. İnsanların unuttuğu zamanda faizin üzerine bastı, Adil düzen ve cihad dedi. İnsanların aklındaki cihad algısını değiştirdi. Anadolu insanına yeniden ruh kazandırdı. Aşırılıklıktan da, ılımlı İslam’dan da insanları uzak tuttu" ifadelerini kullandı. Ferit HEpokur-Memleket

 

anadolu-genclik-erbakan-anma-(2).jpg