Konya’da Erbakan Günleri başlıyor

Konya’da Erbakan Günleri başlıyor

Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi “ Erbakan Günleri" düzenliyor.

Konya Necmettin  Erbakan Üniversitesi (NEÜ), Necmettin Erbakanın doğumunu 90. yıl dönümünü çeşitli etkinlikler ve oturumlar eşliğinde kutlanacak.

 

Mevlana Kültür Merkezinde düzenlenecek program 28 ekim Cuma günü başlayacak 3 gün  sürecek olan  etkinlikte Erbakanın siyasi hayatı anlatılacak.

Necmettin Erbakan Üniversitesi öncülüğünde ve Konya Büyükşehir Belediyesi ile Selçuklu Belediyesinin destekleriyle 28-30 Ekim 2016 tarihleri arasında Konya’da düzenlenecek olan “Doğumunun Doksanıncı Yılında Necmettin Erbakan ve Milli Görüş Düşüncesi” başlıklı bilimsel sempozyum, Prof. Dr. Necmettin Erbakan liderliğinde 1960’lı yıllardan itibaren başlayan, 1970 yılında siyasal parti haline gelen ve günümüze kadar Türkiye siyasi tarihinin en önemli köşe taşlarından birisi olan Milli Görüş Hareketi hakkında bilimsel konuların bildiriler şeklinde sunulacağı bir programdır. Programda Necmettin Erbakan ve Milli Görüş, siyaset, ekonomi, kalkınma, uluslararası ilişkiler, mühendislik, sosyoloji, ilahiyat ve iletişim bilimleri açısından ele alınacaktır.

 

Sempozyuma aralarında Recai Kutan, Fatih Erbakan, Temel Karamollaoğlu, Arif Ersoy, Mahmut Atay ve Halil İbrahim Dağ gibi Necmettin Erbakan’ın yakınında bulunmuş isimlerin yanı sıra Bilal Kemikli, Işıl Arpacı, Mahmut Hakkı Akın, Lütfi Sunar, Gökhan Tuncel ve Serkan Yorgancılar gibi çok sayıda ilim adamı katılacak.  Bir özel tanıklıklar oturumu ve sekiz bilimsel oturumda gerçekleşecek sempozyumda otuz bir akademik bildiri sunulacaktır. On yedi farklı üniversitede görevli akademisyenlerin yanı sıra farklı kurumlarda çalışan ve alana katkı sağlayan isimler bildiri sunacaklardır. Sempozyum, doğumunun doksanıncı, vefatının beşinci yıldönümünde Necmettin Erbakan’ı ve Milli Görüş düşüncesini sadece anmak değil, aynı zamanda anlamak ve yeni bilimsel çalışmalara zemin sağlamak amacını taşımaktadır. Tam metin bildirilerin toplandığı ve sempozyumun ardından basılacak olan kitap, Erbakan ve Milli Görüş hakkında Türkiye’deki en kapsamlı akademik çalışma olacaktır.