Konya'da emniyet müdürüne  5 kilo altın soruştırması

Konya'da emniyet müdürüne 5 kilo altın soruştırması

Konya Emniyet Müdürlüğü bünyesinde bir ilçede Müdür olarak görev yapan eski KOM Şube Müdürü H. Y. hakkında soruşturma başlatıldı. H.Y.’nin 5 kilogram altını kuyumcuda muhafaza ettiği öğrenildi

Konya Emniyet Müdürlüğü 5 kilogram altınla çalkalanıyor. Paralel örgüte yakın olduğu tespit edildikten sonra KOM Şube Müdürlüğünden alınarak bir ilçeye Müdür olarak atanan H.Y’nin 5 kilogram altını kuyumcuda muhafaza ettiği ortaya çıktı. Kuyumcunun şikâyeti üzerine olay açığa çıktı.

KUYUMCUDAN ŞOK İFADELER

Kuyumcu S. Ö. Verdiği ifadesinde, “KOM Şube Müdürü olarak görev yapan H.Y ile Avukat M. O aracılığı ile tanışmıştım. Emniyette önemli bir görevde olan bu şahıs ile tanışmamızın ardından bir ev ticaretimiz de gerçekleşti. Ben evimi cüzi bir miktara kendisine sattım. Ardından ortak kuyumcu açabileceğimizi söyledi. Ben de kabul ettim. Birlikte kuyumcu dükkânı açtık. Yaklaşık 5 kilogram kadar altın koydu. Aradan geçen zaman zarfında ortaklık konusunda sıkıntılar yaşamaya başladık. H.Y. beni tehditlerle bezdirmeye çalıştı. Paralel yapının içerisindeydi fakat paralel yapının da altınlarından haberdar olmasını istemiyordu. Yani bir anlamda kendi içinde bulunduğu paralel örgüte de kazık atmış oldu. Kendisinin evinde de bir miktar para ve altın bulunduğunu düşünüyorum. Şikâyetim üzerine soruşturma başlatıldı” şeklinde ifade verdi. Konya Emniyet Müdürü Mevlüt Demir ise kuyumcunun şikâyeti üzerine soruşturma başlattı. Soruşturma neticesinde Emniyet Genel Müdürlüğünden gelen müfettişlerde H.Y.’nin ifadesini aldı. Cumhuriyet Savcısı O.Ş’nin de iddianamede ismi geçtiği ifade edildi. Soruşturma devam ediyor.

Sami Gediz-Memleket