Konya’da Dünya Yürüyüş Günü etkinliği! Sağlığa yürüdüler, yol trafiğe açıldı

Konya'da Dünya Yürüyüş Günü çerçevesinde 'Sağlığa Yürüyoruz' etkinliği gerçekleştirildi. Kılıçarslan Meydanında başlayan yürüyüşte Kızılay ve sivil toplum örgütleri gönüllüleri sağlıklı yaşama dikkat çeken dövizlerle farkındalık oluşturdu

Konya'da Dünya Yürüyüş Günü çerçevesinde tüm Türkiye ile eş zamanlı olarak 'Sağlığa Yürüyoruz' etkinliği gerçekleştirildi. Kılıçarslan Meydanı'nda başlayan yürüyüş Kayalıpark'ta sonlanırken, etkinlik nedeniyle trafiğe kapatılan yolda trafik normale döndü.

Uluslararası Herkes İçin Spor Federasyonu (TAFISA) tarafından 1991 yılında başlatılan ve 3-4 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilen Dünya Yürüyüş Günü dolayısıyla Konya'da etkinlik düzenledi.

aw727167-01.jpg

Kızılay ve sivil toplum örgütlerinin katılım sağladığı yürüyüş Kılıçarslan Meydanında başladı, Kayalı Park'ta son buldu. Sağlık için yürüyen vatandaşlar, sağlıklı yaşama dikkat çeken dövizlerle farkındalık oluşturdu.

aw727167-02.jpg

Yürüyüşün ardından sonra açıklamalarda bulunan Konya Kızılay Yönetim Kurulu Üyesi İlker Özkan, "Uluslararası Herkes İçin Spor Federasyonu 3-4 Ekim'de eş zamanlı olarak tüm Türkiye'de düzenlediği yürüyüşleri için biz de Kızılay ve sivil toplum örgütleri olarak hep beraber Kılıçarslan Parkı'ndan başlayıp Kayalı Parkta yürüyüşümüz. Son dönemdeki pandemi döneminde oluşan sağlık sorunlarından dolayı sağlıklı yürüyüş için yürümeye dikkat çekmek için bu organizeyi yaptık" ifadelerini kullandı.

aw727167-03.jpgaw727167-04.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.