Konya'da Davutoğlu İzdihamı! Hemşehrilerine 3 Cümlelik Mesaj Verdi

Konya'da Davutoğlu İzdihamı! Hemşehrilerine 3 Cümlelik Mesaj Verdi

Olağanüstü kongre kararı alan Başbakan Ahmet Davutoğlu, Konya'da hemşehrileri tarafından coşkuyla karşılandı. İzdiham nedeniyle zor anlar yaşayan Davutoğlu, 3 cümlelik mesaj verdi.

22 Mayıs'ta düzenlenecek AK Parti olağanüstü kongresinde aday olmayacağını açıklayan Başbakan Ahmet Davutoğlu özel uçak "DAP" ile saat 11.10'da memleketi Konya'ya gitti. Davutoğlu'nu havaalanında büyük bir kalabalık karşıladı. Davutoğlu, hemşehrilerine "Allah birliğimizi beraberliğimizi daim eylesin. Allah devlete ve milletimize zeval vermesin. Allah'a emanet olun." dedi.

HEMŞEHRİ İZDİHAMI

Başbakan Ahmet Davutoğlu, havalimanında 2 binin üzerinde partili tarafından karşılandıktan sonra Başbakanlığa ait otobüsle, yaklaşık bin araçlık konvoy eşliğinde cuma namazını kılmak için Kapu Camii'ne geçti. Valilik binası önünde protokol üyeleri tarafından karşılanan Başbakan Davutoğlu, otobüsten inip protokol üyeleriyle selamlaştı. Ardından yürüyerek yaklaşık 500 metre mesafedeki Kapu Camii'ne geçti.

HER HEMŞEHRİSİYLE KUCAKLAŞMAYA ÇALIŞTI

Bu sırada ise çevrede toplanan hemşehrileri Başbakan Davutoğlu'na yaklaşmak istemesi üzerine izdiham oluştu. Davutoğlu ve yakın korumaları da izdiham nedeniyle zor anlar yaşadı. Davutoğlu da her hemşehrisiyle kucaklaşmaya çalıştı.

"ZALİMLERE EĞİLME" SLOGANI YÜKSELDİ

Bu sırada kalabalık, 'Dik dur eğilme, Konya seninle', 'Zalimlere eğilme', 'Konya seninle gurur duyuyor', 'Hakkını helalet bize' sloganlarnı attı. Güçlükle camiye kadar ulaşan Davutoğlu, cuma namazını kılmak için camiye girdi. Bu sırada kalabalıktan da tekbir sesleri yükseldi.

DAVUTOĞLU'NUN GELECEĞİNİ DUYAN HEMŞEHRİLERİ, HAVALİMANINA KOŞTU

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun bugün Konya'ya giderek cuma namazı kılacağı açıklanmıştı. Başbakan'ın geleceğini öğrenenen hemşehrileri Davutoğlu'nu karşılamak üzere sabahın erken saatlerinden itibaren havalimanına geldi.

Vatandaşların üzerlerinde Ahmet Davutoğlu'nun fotoğrafının bulunduğu pelerinler olduğu görüldü.

Havalimanına gelen vatandaşların, "Ak gençlik burada, hocasının yanında", "Reis bizim, hoca bizim", "Alemin hocası geliyor", "Konya seninle gurur duyuyor" şeklinde slogan attı.

DAVUTOĞLU'NDAN KISA MESAJ

Havalimanı vip kapısında 2000 kadar vatandaşın toplandığı görülürürken Davutoğlu saat 11:45 civarında Konya'ya iniş yaptı.

Davutoğlu burada Konyalılara kısa bir konuşma yaptı ve "Değerli hemşehrilerim, cumanız mübarek olsun. Allah birliğimizi beraberliğimizi daim eylesin. Allah devlete ve milletimize zeval vermesin. Allah'a emanet olun." dedi.

Etiketler :