Konya’da daha fazla marka olmalı

Konya’da daha fazla marka olmalı

Toplantıda reklamcılık sektörü ele alındı

 Konya Ticaret Odası'nın (KTO) istişare toplantısında reklamcılık sektörünün sorunları ele alındı.

Kayıtdışı reklamcılık ve nitelikli eleman sorunlarını belirten sektör temsilcileri Konya’da daha fazla marka olması gerekliliğine vurgu yaptılar.

KTO Başkanı Selçuk Öztürk, toplantıda yaptığı konuşmada, reklamcılık sektörünün tamamen ekonominin genel durumuna paralel seyreden bir sektör olarak değerlendirildiğini söyledi.

Sektörün sadece kendisinin ekonomik olarak yarattığı değerle değil, ekonomiye sağladığı itici güç ile ülke ve şehir ekonomisi için çok önemli olduğunu belirten Öztürk, reklamcılığın diğer sektörleri hareketlendirme potansiyeline sahip olduğunu ifade etti.

Öztürk, Türkiye'de reklamcılığa dair tanıtım yatırımlarının oranının düşük olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Gelişmiş ülkelerde yüzde 1,5–2 civarında olan tanıtım yatırımlarının oranı Türkiye'de bugün binde 2 civarındadır. 2023 yılında dünyanın on büyük ekonomisi arasına girme hedefinde olan ülkemizde bu oran yetersizdir. Reklam sektörünün ekonomimize katkı sağlamasını istiyorsak bu oranın en az yüzde 1 seviyelerine çıkarmalıyız. Bu da bize sektörün büyük bir potansiyele sahip olduğunu göstermektedir. Pazarın şu anki küçüklüğü gelişme potansiyelini ortaya çıkarmaktadır. Ülke olarak 2023 vizyonumuzu gerçekleştirmek için yüksek katma değerli ürünlere yönelmeliyiz. Katma değerli yüksek ürünlerle pazara girebilmek için Ar-Ge'ye ve marka değeri olan ürünlere ihtiyaç vardır. Reklam sektörü ürünün marka değerini yükseltmek için olmazsa olmaz bir sektördür. Burada bulunan sektör temsilcilerimizin görüş ve önerileriyle sektöre yönelik daha sağlıklı bir tespit yapacağımıza inanıyorum."

24. Meslek Komiteleri adına konuşan Komite Başkanı Rıfat Ergan ise sektörün mal ve hizmet üreten bütün iş adamları için katma değeri artıran hizmetler geliştiren bir sektör olduğunu vurguladı.

Konuşmaların ardından söz alan katılımcılar, sektörün sorunları ve çözüm önerileri ile ilgili istişarede bulundu.

Kaynak:Haber Kaynağı