Konya'da çamaşır hırsızları güvenlik kamerasına yakalandı

Konya'da çamaşır hırsızları güvenlik kamerasına yakalandı

Konya’nın Beyşehir ilçesinde, yıkandıktan sonra balkon korkuluğuna kuruması için asılan çamaşırları çalan 2 hırsız, binanın güvenlik kameraları tarafından saniye saniye görüntülendi.

İlginç hırsızlık olayı Hacıakif Mahallesi’nde yaşandı. Edinilen bilgiye göre, Alican Demir’in ikamet ettiği 5 katlı apartmanın zemin katında bulunan balkona asılan çamaşırlar, kamera kayıtlarında 2 kişi olduğu görülen hırsızlar tarafından toplanarak çalındı. Hırsızlar, balkona elleriyle uzanarak ulaştıkları çamaşırları toplayıp koşarak bölgeden uzaklaştı.

Zemin katta oturan aile, hırsızlık olayını, balkona çıkıp çamaşırların eksik olduğunu görünce fark etti. Ev sahibi Alican Demir yaptığı açıklamada, eşinin gece çamaşırları toplamaya çıktığında eksik olduğunu görünce hırsızlık olayını fark ettiklerini ve kameradan olay anının görüntülerini izlediklerini söyledi. Görüntüleri emniyete teslim etmek için güvenlik kamerası kurulumunu yapan iş yerine geldiklerini ve burada kayıtları bir kez daha inceledikten sonra CD ortamına aktarıp Emniyet Müdürlüğü’ne giderek hırsızlardan şikayetçi olacağını ve yakalanmasını talep edeceğini belirten Demir, “Benim de uyanık olduğum anlar. Saat 00.23 sıraları, iki kişi, biri arka yıkık bir duvar var, oradan iniyor. Bir kişi de yoldan geliyor çamaşırları alıp kaçıyorlar. Çamaşırlar yıkandıktan sonra balkona serilen tişört, mont ve gömlek gibi giyim malzemeleriydi. Maddi olarak bir değeri yok ama sonuçta hırsızlık hırsızlıktır. İnsanı korkutuyor. Daha önce böyle bir şey başıma gelmemişti. Çamaşırları topladıktan sonra koşarak uzaklaşmışlar” diye konuştu.

Güvenlik kamerası görüntülerini incelemeye alan polis, olayla ilgili soruşturma başlattı.