Konya'da bu yazıyı asanlara 93 bin TL ceza kesildi!

Konya'da bu yazıyı asanlara 93 bin TL ceza kesildi!

Konya'da denetimler vardı tütün satanların camlarında asılı bu afis yüzünden sigara reklamı yapıldığı için bu ilanı asanlara 93 bin TL ceza kesildi. Meram Kaymakamlığı ve Meram zabıtası tarafından denetimler yapıldı.

Konya'da hafta sonu gerçekleştiren denetimlerde tütün ve tütüm ürünleri satan iş yerlerine denetimler gerçekleştirildi.

Meram Kaymakamlığı ve Meram zabıta ekipleri tarafından yapılan denetimler esnafların camlarına bir tütün markasının afişini asınca sigara reklamı yapıldığından 93 bin TL ceza kesildi. 

Esnaflar uzun süre dil dökseler de cezadan kaçamadılar.   

Sigara ve tütün ürünlerini reklam yasağı kanunu şöyle

4207 sayılı Yasanın “diğer yasaklar” başlığını taşıyan 3. maddesinde, “Tütün ve tütün mamullerinin isim, marka veya alametler kullanılarak her ne suretle olursa olsun reklam ve tanıtımının yapılması veya bunların kullanılmasını teşvik ve özendirici kampanyalar düzenlenmesi yasaktır

4207: Tütün ürünleri, onsekiz yaşını doldurmamış kişilerin doğrudan ulaşacağı ve  işletme dışından görülecek şekilde satışa arz edilemez. Tütün ürünleri satış belgesi olmaksızın ve satış belgesinde belirtilen yerin dışında satışa sunulamaz. 

Tütün ürünleri üreten ve pazarlamasını yapan firmalar, her ne surette olursa olsun hiçbir etkinliğe isimlerini, amblemlerini veya ürünlerinin marka ya da işaretlerini kullanarak destek olamazlar.  

Ceza: 50.000 TL – 250.000 TL 
Yetkili kurum: Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu

Etiketler :