Konya'da bir pitbull ihbarı daha! Karatay'da alan ve satan şahsa ceza kesildi!

Konya'da bir pitbull ihbarı daha! Karatay'da alan ve satan şahsa ceza kesildi!

Konya'da geçtiğimiz günlerde Meram'da gelen pitbul ihbarının ardından bir ihbar da Karatay'dan geldi. Karaaslandede Mahallesindeki adreste bulunan American Blue Pitbull cinsi köpek barınağa teslim edilirken, alan ve satan şahsa ceza kesildi

Konya'da geçtiğimiz günlerde Meram'da gelen yasaklı ırk köpek besleniyor ihbarının ardından bir ihbar da Karatay'dan geldi.

112 Acil Çağrı Merkezi üzerinden gelen yasaklı Irk ihbarı üzerine harekete geçen Konya Çevre Doğa ve Hayvanları Koruma Büro Amirliği ekipleri bahse konu adreste yaptığı aramada 1 adet kaydı bulunmayan American Blue Pitbull cinsi köpek tespit ederek köpeği sahiplenen ve sahiplendiren şahsa toplam 29.964 TL idari para cezası uyguladı ve Pitbull cinsi köpek yetkililerce barınağa teslim edildi.

AMERİCAN BLUE PİTBULL BARINAĞA GÖTÜRÜLDÜ

Bir vatandaş tarafından 112 Acil Çağrı Merkezine gelen ihbar üzerine Çevre Doğa ve Hayvanları Koruma Büro Amirliği ekipleri, Karatay İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü görevlileri ile birlikte adrese gitti.

Karaaslandede Mahallesindeki adreste yapılan aramada kaydı olmadan beslenmesi yasak olan American Blue Pitbull cinsi köpek bulundu.

KÖPEK SAHİPLENEN VE SAHİPLENDİRENE PARA CEZASI

Yetkililerce el konulan köpek hayvan barınağına teslim edilirken yasaklı ırkı sahiplenen ve sahiplendiren şahsa 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanununu gereğince toplam 29.964 Türk lirası idari para cezası uygulandığı bildirildi.

ppp.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.