Konya'da bir kişi dut toplarken ağaçtan düşerek öldü

Konya'da bir kişi dut toplarken ağaçtan düşerek öldü

Konya’nın Beyşehir ilçesinde, adada karadut topladığı sırada çıktığı ağacın dalının kırılması sonucu yere düşen 55 yaşındaki bir kişi hayatını kaybetti.

Olay, ilçeye bağlı Yeşildağ Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, bayram ziyareti amacıyla ailesiyle beraber İzmir’den memleketi olan Beyşehir ilçesine bağlı Yeşildağ Mahallesi’ne gelen 55 yaşındaki Erhan Güzel, iki arkadaşıyla beraber dut toplamak için bir balıkçı teknesine binerek göl üzerindeki Hacıakif Adası’na gitti. Adada bulunan yaklaşık 3 metre yüksekliğe sahip bir kara dut ağacına çıkarak dut toplamaya başlayan Güzel, bastığı dalın aniden kırılması sonucu tutunamayarak taşlık zemin üzerine düştü. Göğsü üzerine taşlıklara çarparak ağır yaralanan Güzel için olaya tanık olan arkadaşları sağlık ekiplerinden yardım istedi. Yaralı şahıs, tekrar balıkçı teknesiyle karaya çıkarılırken, özel bir araca bindirilerek Beyşehir’e doğru götürüldü. Yolda ambulansa alınan Erhan Güzel, kaldırıldığı Beyşehir Devlet Hastanesi’nde yapılan tüm müdahaleye rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Güzel’in cenazesi otopsi yapılmak üzere hastanenin morguna alındı.

Öte yandan, olaya tanık olan arkadaşları ve yakınları hastane önünde gözyaşlarına hakim olamadı. Olayla ilgili soruşturma başlatan Jandarma, Erhan Güzel ile dut toplamaya adaya giden arkadaşlarının ifadesine başvurdu.