Konya'da bir ilk: Hafızlık İmam Hatip Lisesi

Konya'da bir ilk: Hafızlık İmam Hatip Lisesi

Konya’da Hafız İmam Hatip Ortaokulu açılacak. Ortaokulda verilecek eğitimle hafız yetiştirilecek. Açılacak olan Hafız İmam Hatip Ortaokulu Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyor

Son yıllarda Türkiye’de İmam Hatiplerle ilgili çalışmalar hızlandırıldı. Meslek liselerinin ve imam hatiplerin yaşadığı katsayı mağduriyetinin giderilmesiyle başlayan çalışmalar, imam hatip okullarının sayılarının artırılması ile birlikte devam ediyor. Bu konuda Konya’da da önemli çalışmalar gerçekleştiriliyor.  AK Parti Konya Milletvekili Prof. Dr. Cem Zorlu, konuyla ilgili yaptıkları çalışmalar hakkında Memleket Gazetesi'ne konuştu. Zorlu, İmam Hatiplerle ilgili hassas davrandıklarını belirterek yeni çalışmalar ve projeler ürettiklerini söyledi. Yeni projelerle Konya’da bir ilke imza atacaklarını söyleyen Zorlu, sözlerini sözlerine şöyle devam etti: Türkiye’de ilk defa bir projeye imza atacağız. Bu proje Konya’da gerçekleştirilecek. Hafız İmam Hatip Ortaokulu açacağız. Aynı bina içerisinde Kur’an Kursu da bulunacak. Bir öğrencinin ilkokuldan sonra 1 yıl hafızlık için ara verme hakkı bulunuyor. Öğrencimiz bu hakkı kullanarak, aynı bina içerisindeki Kur’an kursunda hafızlık eğitimi alabilecek. Bu 1 yıllık süre zarfında hafızlığını tamamlayamayan öğrencimiz, yine aynı binada bulunacak olan Hafız İmam Hatip Ortaokulu’na devam edecek ve burada hafızlığını sürdürebilecek. İnşallah bu çalışmayla hafız yetiştirmiş olacağız.

PROJE BU YIL HAYATA GEÇECEK

 Projenin hangi aşamada olduğu ve bitim tarihi konusunda da bilgi veren Zorlu, “Proje inşallah 2014’te tamamlanmış olacak. Şu an yer konusu büyük oranda çözüldü. Hazır bir bina mevcut. O binaya belki ek bir bina ya da düzenleme çalışması yapılabilir. Onun ardından 2014 yılı içerisinde proje tamamlanmış olacak” dedi. Projenin ilgili yerlerden de onay aldığını ifade eden AK Parti Konya milletvekili Cem Zorlu, bu projenin içerisinde olan öğrenci ve velilere devlet olarak gerekli desteği vereceklerini ve öğrencilerin hafızlık eğitimi noktasında Diyanet'ten de hoca desteği alabileceklerini ifade etti.

HAFIZ İMAM HATİP LİSESİ DE GELİYOR

Hafız İmam Hatip Ortaokulu ile birlikte Hafız İmam Hatip Lisesi projesinin de eş zamanlı yürütüldüğü bilgisini veren Zorlu, bu projenin de en yakın zamanda bitirilerek hayata geçirileceğini söyledi. Türkiye çapında İstanbul ve Denizli’de bulunan Hafız İmam Hatip Lisesi’nin üçüncü olarak Konya’da açılacağını belirten Zorlu, şöyle devam etti: Türkiye’de Denizli ve İstanbul’da Hafız İmam Hatip Lisesi bulunuyor. Konya’da da bu projeyi hayata geçireceğiz ve Hafız İmam Hatip Lisesi’ni açacağız. Burada sadece hafızlar eğitim alabilecek. Böylece hafızlarımız aldıkları hafızlık eğitiminin üstüne bir de burada eğitim alacaklar ve daha dolu dolu olacaklar. Hafız İmam Hatip Ortaokulu ve Hafız İmam Hatip Lisesi birbirini bütünleyen bir eğitim ağı olacak. Bu okul da inşallah hayırsever vatandaşlarımızın da yardımıyla en kısa sürede tamamlanacak.

"HALKIN TALEBİ KARŞILANACAK"

konyada-bir-ilk-hafizlik.jpg

Türkiye’deki imam hatip okullarını ve öğrenci sayılarını da değerlendiren Zorlu, imam hatip okullarının büyük oranda artırıldığını ancak halen halkın talebini karşılamadığını söyledi. Talebin karşılanması için çalışmaların sürdüğünü belirten Zorlu, “Türkiye’de imam hatip okullarının sayıları halkın talebini karşılamıyor şu an. Türkiye genelinde imam hatip okullarının oranı %20. Derslik sayısı ise %25. Halkın talebi ise şu an yüzde 50. Yani yüzde 20-25 oranında bir talep açığı var. Bu açığı da inşallah önümüzdeki 2 yıl içinde kapatacağız. Çalışmalarımız hız kesmeden devam ediyor” diye konuştu. M. Ali Elmacı-Memleket

 

Etiketler :